Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Dodijeljene književne nagrade za kraće književno djelo o Domovinskom ratu

Književne nagrade za kraće književno djelo o Domovinskom ratu
18.11.2017.
u 00:30

Odlukom prosudbene komisije nagrađeno je četvero autora i to Martina Baričević, Zvjezdana Timet, Dragan Vukelić i Tomislav Šovagović

Prigodnim programom održanim u Hrvatskom domu Vukovar uručene su nagrade nagrađenima na natječaj vukovarskog ogranka Matice Hrvatske za kraće književno djelo o Domovinskom i obrambenom ratu. Po riječima predsjednice vukovarskog ogranka Matice Lidije Miletić na ovogodišnji natječaj pristiglo je 26 radova među kojima je po prvi put bila i jedna monodrama.

- Izuzetno smo zadovoljni interesom kao i brojem pristiglih radova posebno kada se zna da se radi o četvrtom ovakvom natječaju koji smo proveli. Skupili smo dosta materijala za neku buduću zbirku uradaka, rekla je Miletić.

Odlukom prosudbene komisije nagrađeno je četvero autora i to Martina Baričević, Zvjezdana Timet, Dragan Vukelić i Tomislav Šovagović.

- Književne nagrade koje nisu materijalne su najvrednije nagrade jer one nose duh. Meni je ovo četvrta nagrada na četvrtom natječaju i ponosan sam radi toga, rekao je Šovagović koji je inače novinar Glasa koncila.

On je napisao ove godine haiku novelu s proznim ulomcima o ubijenom vukovarskom stomatologu i pjesniku Reneu Matoušeku.

- Nevjerojatno je koliko su taj čovjek i njegove priče bili proročanski. Nažalost, hrvatskoj javnosti Matoušek je malo poznat. Ovim svojim djelom, haikuom i mučeničkom smrću, Rene dugo živi u meni, rekao je Šovagović.

Književne nagrade za kraće književno djelo o Domovinskom ratu
1/40

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije