Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova netflix serija

Vjerojatno je i sama Kristen Bell osjećala stid dok je izgovarala loše fore

Netflix
04.03.2022.
u 12:25

Nove serije na televizijskim kanalima i streaming servisima recenzira Samir Milla.

Na Netflix je nedavno stigla serija koja bi svojim naslovom mogla ući u Guinnessovu knjigu rekorda jer ne vjerujem da ste ikad gledali seriju dužeg naslova od “The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window” (‘’Žena u kući preko puta djevojke s prozora’’). Sam naslov je igra riječi jer parodira filmove poput “Žene na prozoru” ili “Djevojke u vlaku”.

Kristen Bell, šarmantna zvijezda serija “Veronica Mars” i “Dobro mjesto”, glumi Annu Whitaker, ženu koja pati nakon tragičnog gubitka svoje kćeri i raspada braka. Dane provodi pijući i općenito živeći u svom kućnom ogrtaču, sve dok se muškarac po imenu Neil (Tom Riley) i njegova kći Emma (Samsara Leela Yett) ne usele preko puta. Anni se svidi Neil te smatra kako njegova djevojka stjuardesa Lisa (Shelley Hennig) nije ona za koju se predstavlja. Kada Anna svjedoči Lisinu ubojstvu na prozoru kuće preko puta, mora sve uvjeriti u ono što je vidjela i pokušati ne završiti na isti način.

Jasno je da su autori htjeli napraviti crnu komediju ili parodiju na sve poznate trilere o djevojci koja pokušava riješiti misterij. No čini se da im to baš nije uspjelo, jer ono što bi trebale biti šale nije baš nešto na što biste se trebali nasmijati. Recimo, Annina kći poginula je na najgori mogući način – otac ju je odveo na svoje radno mjesto FBI agenta i slučajno ostavio u sobi s okrutnim ubojicom koji jede ljude. Čini se kao da su scenaristi zamislili dobre šale na papiru, no izvedba je zaštekala. Jasno, ne može svaka crna komedija biti urnebesno smiješna kao filmovi “Ima li pilota u avionu” ili “Goli pištolj”, no moglo se puno bolje od fora poput one kada Anna prijateljici kaže kako je izraz “autoerotska asfiksija” teško izgovoriti. Nakon toga obje su stale i gledale nekoliko sekundi jedna u drugu, kao da su čekale da se nasmijemo, ali nismo. Ima i nekoliko momenata na kojima ćete se nasmijati, a to su pogotovo oni momenti u kojima serija postane skroz uvrnuta, odnosno čudna. No šteta da već u idućoj sceni kolutate očima.

Bell je odlična glumica, koju smo uživali gledati u “Veronici Mars” i “Dobrom mjestu”, no ovdje je teško i šarm spašava. Vjerujem da je i sama osjećala susramlje kada je morala izgovoriti rečenice poput ove: “Da biste došli do dna nečega, ponekad se morate podsjetiti da, ako ne riskirate ništa, riskirate sve. A najveći rizik koji možete preuzeti je ne riskirati ništa. A ako ne riskirate ništa, ono što zapravo radite je riskiranje da nečemu ne dođete do dna. A ako ne riskirate ništa, ne dođete do dna nečega, riskirate sve.” Malo toga se može naći u “Ženi u kući preko puta ulice od djevojke s prozora” što ne možete pronaći u nebrojenim filmovima koji već pune Netflix, o ženama koje rješavaju zločine. Bell je dobra u glavnoj ulozi, ali ako serija želi poslati neku poruku, humor mora biti dosljedniji. Sve ovo što smo vidjeli u osam epizoda od 30 minuta moglo je stati u jedan film od dva sata. Onda bi sve to sigurno bolje izgledalo.

Žena u kući preko puta djevojke na prozoru

Netflix, 8 epizoda

Autori: Hugh Davidson, Larry Dorf, Rachel Ramras

Uloge: Kristen Bell, Tom Riley

“Vrijeme pobjednika: Uspon dinastije Lakersa”

 Na HBO 6. ožujka stiže serija “Vrijeme pobjednika: Uspon dinastije Lakersa”, koja nas vraća u prošlost i opisuje profesionalne i osobne živote Los Angeles Lakersa iz 1980-ih, jedne od najcjenjenijih i najdominantnijih dinastija u sportu. Zasnovana je na knjizi Jeffa Pearlmana “Showtime: Magic, Kareem, Riley i Los Angeles Lakers”, a izvršni producent je Adam McKay (“Ne gledaj gore”). Serija se osvrće na tim koji je definirao svoju eru na terenu i izvan njega. Glumački ansambl čine John C. Reilly, Jason Clarke, Adrien Brody, Quincy Isaiah, Sally Field i Jason Segel, između mnogih drugih.

Posljednja sezona “Stranger Thingsa”

Braća Duffer, autori Netflixove uspješnice “Stranger Things”, objavila su da će devet epizoda nove, četvrte sezone, biti podijeljeno na dva dijela. Prvi dio svoju će premijeru imati 27. svibnja, a drugi dio sezone pojavit će se na Netflixu 1. srpnja ove godine. Matt i Ross Duffer također su potvrdili da će peta sezona biti posljednja, barem što se tiče ove priče, ali postoje planovi za nastavak u obliku drugih serija. Serija je inače osvojila niz priznanja i nominacija uključujući 31 nominaciju za Emmy, četiri nominacije za Zlatni globus, tri nominacije za glazbenu nagradu Grammy...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije