Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eurovizija

Violinistica Katarina Kutnar ide u Beč

Katarina Kutnar
Branimir Pofuk/VLM
22.02.2012.
u 23:40

Najbolji je bio nastup Katarine Kutnar koja je odsvirala virtuozni ulomak Camillea Saint-Saënsa

U uzavreloj atmosferi pred navijački raspoloženom i mahom mladom publikom, sedmoro svirača u dobi od 15 do 18 godina sinoć se u Lisinskom natjecalo za odlazak u Beč na Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika.

Uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Mladena Tarbuka s po jednim atraktivnim sedmominutnim koncertantnim ulomkom predstavili su se pijanist Andreas Domjanić, gitarist Lovro Peretić, harmonikaš Marko Matić, violončelistica Latica Anić, udaraljkaš Šimun Matišić te violinisti Tvrtko Emanuel Galić i Katarina Kutnar. Prema odluci peteročlanog ocjenjivačkog suda kojem je predsjedao skladatelj Silvio Foretić, najbolji je bio nastup Katarine Kutnar koja je odsvirala virtuozni ulomak Camillea Saint-Saënsa.

Šesnaestogodišnja violinistica, studentica u zagrebačkoj klasi profesora Leonida Sorokowa, predstavljat će Hrvatsku na velikom natjecanju koje se u svibnju održava u Beču. Najveći rezultat  nekog hrvatskog glazbenika na tom natjecanju bilo je drugo mjesto Monike Leskovar 1998. godine.

Komentara 4

M3
Miške 3
08:25 23.02.2012.

A porod Severine? To je vijest, a ne da jedna mlada, talentirana, uporna šesnaestogodišnja violinistica ide na natječaj u Beč. Vijest da li se Severina ujutro posrala. To se zove istraživačko novinarstvo.

CH
chemica
16:37 23.02.2012.

Malo sam gledao i bilo je hebeno DOSADNO. Da, davno je bilo kada smo uživali u klasičnoj glazbi. Kamo sreće da nam se vrati naša dosadna i civilizirana Hrvatska.

TS
Treći Svjetski Rat
16:46 23.02.2012.

Svaka čast! Ljudima se čini da mi nemamo baš puno takvih ljudi ali to nije istina. Pažnja se pridodaje onima koji to nisu nikako zaslužili i većinom se piše o njihovom celulitu, vanbračnoj djeci, fukodromu sa tajnicama i ostale pizdarije. Da se više piše i promovira takve istinske talente kao što je ona i mi bismo o sebi imali pozitivnije mišljenje. A ne mora netko biti fan ozbiljne glazbe da bi nekome priznao talent!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije