Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Trio Symblema svira Bachovu "Muzičku žrtvu" u svetoj Katarini

'Symblematrio_nnn_kul_100413'
''
10.04.2013.
u 15:39

Niki Zlatarić, Bojanu Čičiću i Pavlu Mašiću pridružit će se i Ana Benić s baroknom flautom

U četvrtak, 11. travnja, u crkvi sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu nastupa Trio Symblema s gošćom Anom Benić na baroknoj flauti. Koncert koji počinje u 20 sati dio je komornog ciklusa \"Anno della fede\" Koncertne direkcije Zagreb.

Trio Symblema osnovali su 2009. violončelistica Nika Zlatarić, violinist Bojan Čičić i čembalist Pavao Mašić. Sve troje glazbenika, a osobito Čičić koji živi i radi u Engleskoj, na polju interpretacije barokne glazbe na autentičnim glazbalima uživaju veliki ugled, pa je svaka prilika za susret s njima prava mala glazbena svečanost, a osobito kada donose remek-djela poput \"Muzičke žrtve\" Johanna Sebastiana Bacha.

Enigmatski ciklus kontrapunktskih majstorija, čiji bi naslov, kako upozorava Mašić, bilo još bolje prevesti kao \"Muzički dar\", Bach je skladao za pruskog vladara i flautista Friedricha Velikog. U tjednu u kojem se održava 27. Muzički biennale izvedba zahtjevne skladbe bit će lijepo podsjećanje da matematički konstruktivizam nije izum 20. stoljeća, a nije ni prepreka umjetničkom nadahnuću velikih majstora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije