Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imenovan v.d. intendanta

Srećko Šestan smijenjen s čela HNK Split

Milan Sabic/PIXSELL
15.09.2022.
u 18:18

Gradsko vijeće Splita smijenilo Šestana i za v.d. intendanta HNK imenovalo glumca Vicka Bilandžića. U raspravi je sudjelovao i sam Šestan pokušavajući uvjeriti vijećnike da je Kazališno vijeće silovalo proceduru i nezakonito odlučivalo o teatru

Nakon duge i vrlo žestoke rasprave, sa 19 glasova za i 10 protiv Gradsko vijeće  smijenilo je Srećka Šestana, nepunu godinu dana prije isteka mandata, sa dužnosti intendanta HNK Split i imenovalo glumca Vicka Bilandžića za v.d. intendanta.

Protiv razrješenja Šestana bili su članovi HDZ-a i koalicije DP-HSP, a u raspravi je sudjelovao i Šestan pokušavajući uvjeriti vijećnike da je Kazališno vijeće silovalo proceduru i nezakonito odlučivalo o teatru. Tvrdio je da je kazalištu počinjena šteta od strane Kazališnog vijeća!

Vladajući ističu da ga se smjenjuje zbog toga što mu Kazališno vijeće nije prihvatilo programsko izvješće o radu za 2021. A, najzanimljivije od svega je da ministrica kulture ima ovlasti ne prihvatiti smjenu. Ako se to pak dogodi, neslužbeno se najavljuje da će Grad prestati financirati teatar osiguravajući  novac samo za hladni pogon.

Upitan što ako se to dogodi, gradonačelnik Ivica Puljak odgovara: "Teško mi je zamisliti da ministrica neće potvrditi razrješenje. To bi značilo da ne poštuje građane Grada Splita ."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije