Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak drame u hnk split

Mostov vijećnik objavio "faraonski" Ugovor o radu intendanta Srećka Šestana

Split: Intendant HNK Split Srećko Šestan
Miroslav Lelas/PIXSELL
14.09.2022.
u 13:43

Vijećnik Josip Markotić u statusu naslovljenom "Evo gdje idu vaše pare" objavio je ugovor intendanta HNK Split u koji je ugrađena stavka o obveznom zapošljavanju na neodređeno nakon isteka mandata bez natječaja

Josip Markotić, vijećnik Most-a u splitskom parlamentu, u statusu pod naslovom "Evo gdje idu vaše pare" objavio je ugovor o radu Srećka Šestana intendanta HNK kojeg je zaključio sa Gradom. 

- Osim što je osnovna bruto plaća intendanta 22.930,80 kn (uvećana za 0,5 za svaku navršenu godinu radnog staža), intendant ima ovlasti i privilegije u rangu najvećih državnih dužnosnika pa tako ima pravo na naknadu za odvojen život od obitelji u visini od 2.000,00 kn neto mjesečno! U četiri godine 96.000,00 kn samo na odvojen život od obitelji!, navodi Markotić.

Potom nabraja kako Šestan ima pravo na smještaj na račun Kazališta, na službeno vozilo....

- Intendantu, kao i v.d. Ravnateljici Muzeja grada Splita Branki Brekalo i šefu Opere Juri Bučeviću, o čemu sam već javno govorio, u skladu s člankom 13. ugovora, navedena ustanova (u ovom slučaju Kazalište) ima i PROTUZAKONITU STAVKU kojom je obvezna ponuditi ugovor dotičnima na NEODREĐENO vrijeme nakon isteka mandata BEZ NATJEČAJA! Treba li spominjati kako je simptomatično da je u periodu potpisivanja ovakvog ugovora u Kazališnom vijeću sjedila i Branka Brekalo?!

Čelnici kulturnih ustanova iz perioda vladavine HDZ-HGS osigurali su se da se nakon isteka mandata, PROTUZAKONITO zaposle, ističe Mostov Josip Markotić te zaključuje: "I sve to uz blagoslov Ministrice kulture, notorne Obuljen Koržinek, koja bi, ako ima imalo obraza i časti, nakon svega ovog mogla napraviti jednu ispravnu stvar - dati ostavku."

Danas će zasjedati Gradsko vijeće. Jedna od 56 točaka je razrješenje Šestana i imenovanje v.d. intendanta HNK Split. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije