Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi album brune matić

Sjajan audiovizualni vatromet mlade jazz-primadone

07.10.2022.
u 08:31

Bubnjarica Bruna Matić objavila je drugi album "N O I S E", s Vojkanom Jocićem na saksofonu, Filipom Pavićem na gitari, Bojanom Skočilićem na bas-gitari i klavijaturama Doriana Cuculića

Drugim albumom “N O I S E” mlada Bruna Matić na bubnjevima s iskusnim Vojkanom Jocićem na saksofonu i Filipom Pavićem na gitari te Bojanom Skočilićem na bas-gitari i klavijaturama Doriana Cuculića, ponudila je pravi audiovizualni vatromet sadržaja koji temeljito možete provjeriti, gledati i slušati na njezinoj stranici www.brunamatic.com te uživati u sjajnoj glazbi mlade jazz-primadone.

Jer, Bruna Matić to jest, i to bubnjarska primadona, mada se ne voli skrivati iza velikih riječi i definicija. Dapače, još na prvijencu “Two Weeks After Midnight” osjetila se fascinantna povezanost s poviješću jazza, a njezine “nježne godine” – rekao bi Arsen Dedić – upravo nevjerojatno svjedoče koliko dobro razumije i ima “osjećaj za feeling” glazbe kojom se bavi. “N O I S E” je, ponovimo, album, ali i videoprikaz cijele priče, efektno i ambiciozno snimljen filmski kolaž koji atmosferom prikazuje ono što se čuje s albuma i, najvažnije, atmosferu onoga što je Bruna Matić zamislila i realizirala sa suradnicima kao autorica kompozicija, aranžmana, teksta i videa. Mladi Filip Pavić s gitarom bio je s njom još na prvijencu “Two Weeks After Midnight”, a na “N O I S E” pridružio se i saksofonist Vojkan Jocić, te dodao još ubrzanja glazbi koja, pojednostavimo, kao i Chui čiji je stalni član, nudi uzbudljivo putovanje imaginacijom mlade, ali vraški talentirane Brune Matić.

Njezinim riječima, projekt N O I S E govori o buci s kojom se svakodnevno susrećemo. Buka prometa, radova, sirena, neželjeni sadržaj miješa se s ogromnom količinom informacija kojima smo svakodnevno bombardirani. Ili, da pojasnimo, komponenta ove suite je videomaterijal koji se sinkronizirano prikazuje za vrijeme svirke, koji uz glazbu pomaže ispričati priču projekta N O I S E. Kombinacija jazza i elektronike autoricu predstavlja u sasvim novom svjetlu, istražujući nove putove jazza u 21. stoljeću kroz stapanje glazbe i vizualne umjetnosti. Projekt je prvi put predstavljen s jazz-orkestrom HRT-a na autorskom koncertu u svibnju 2021., a u međuvremenu su kompozicije prearanžirane za kvintet te snimljene na nosaču zvuka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije