Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNI PROJEKTI

Rade Šerbedžija u pregovorima za film o Tesli

Rade Šerbedžija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/4
15.02.2017.
u 08:45

Glumac u Zagrebu snima film "The Guardian Angel" finskog redatelja Arta Halonena

Rade Šerbedžija (70) jedan je od naših najvećih glumaca koji se može pohvaliti zavidnom hollywoodskom karijerom. Trenutačno se nalazi u Zagrebu zbog filma “The Guardian Angel” koji je nastao kao rezultat dansko-finske i hrvatske koprodukcije. Radnja filma temelji se na stvarnim događajima i zločinima koji su počinjeni pod utjecajem hipnoze u Danskoj tijekom 50-ih godina.

– Radi se o vrlo interesantnom scenariju. Radnja je smještena u Danskoj i radi se o problemima s ljudima koji su za nacističku Njemačku provodili raznorazne stvari, a nakon Drugog svjetskog rata nastavljaju neku skrivenu aktivnost – rekao je Šerbedžija uz napomenu da ne smije otkrivati baš sve detalje o filmu.

Šerbedžija u filmu ima jednu od glavnih uloga, a rekao je da mu je vrlo zahtjevna jer ima jako mnogo teksta koji je isključivo na engleskom jeziku.

– Glumim psihijatra, uz čiju pomoć policija uspijeva razotkriti cijelu mrežu skrivenih nacista – rekao je Šerbedžija. Iako se film snima u Zagrebu, grad neće biti predstavljen u filmu nego je poslužio za snimanje interijera.

– Drago mi je što surađujem s redateljem Artom Halonenom s kojim pregovaram i o ulozi u njegovu idućem filmu o Nikoli Tesli – otkrio je Šerbedžija.

U filmu uz Šerbedžiju glume Josh Lucas, Cyron Melville te Pilou Asbæk iz serija “Borgen” i “Igra prijestolja” koji glumi istražitelja zaduženog za rješavanje slučaja.

Šerbedžija je neko vrijeme uzeo stanku od glume nakon smrti prijatelja Borisa Geršaka i oca Dane. Nedavno je u intervjuu otkrio da se teško oporavlja od gubitka, ali spremno se vratio poslu.

>>Preminuo otac Rade Šerbedžije. Unuk poručio: 'Zdravo deda, ponosan sam što nosim tvoje ime!'

>>Pročitajte otvoreno pismo Rade Šerbedžije Ministarstvu hrvatskih branitelja

Ključne riječi

Komentara 15

NE
nemanatrag
11:01 15.02.2017.

Evo vidim krenula tradicionalna hrvatska dobrodošlica....Orwellova dva minuta mržnje...

KO
kodamesepita
10:11 15.02.2017.

Autor : Danijela Goreta... a valjda je njezin

PR
pritiskovic
11:03 15.02.2017.

Kako ne bit' ponosan Hrvat i katolik pored ovakvih komentara mojih zemljaka....!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije