Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prvi Flamenko festival u regiji

Flamenko festival
Flamenko festival
PR
Autor
PR članak
19.07.2012.
u 15:58

“Verde, que te quiero verde” 19.-21.07.2012., Scena Amadeo

Cijeli festival održava se u čast poznatog španjolskog pjesnika i zagovaratelja flamenka Federica Garcia Lorce, koji je 1922. u Granadi organizirao Prvi cante jondo flamenko festival zajedno sa Manuel de Fallom, a ubijen je 1936. u Španjolskom građanskom ratu.

Ove godine obilježava se 75. obljetnica njegove smrti. Po uzoru na Flamenko festival u Londonu održan u čast Federica Garcia Lorce, Prvi flamenko festival u regiji ponijet će ime njegove poznate pjesme "Verde, que te quiero verde“ („Zeleno, volim te zeleno“) koja je nadahnula mnogobrojne flamenko umjetnike.

Predstave koje će izvesti sudionici festivala (Hrvatska, Srbija, Slovenija i Španjolska) inspirirane su upravo njegovim stvaralaštvom.

Besplatna radionica flamenko pjevanja i ritma te predavanje o povijesti i razvoju flamenka.

U subotu 21.07.2012. u 14h u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na Gornjem gradu (Demetrova 1), a u okviru Flamenko festivala održati će se besplatna radionica za sve one koji žele naučiti nešto o ritmu flamenka. Na radionici će španjolski pjevač flamenka Pepe Carrizo izvoditi nekoliko formi ovog muzičkog pravca (palos) uz pratnju gitare Jose Luis Carrascosa i pljeskanje (palmas), a svi polaznici moći će se uključiti i okušati u ovom zanimljivom, ali ne jednostavnom pozivu (palmeros – onaj koji dlanovima udara ritam).

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 18. srpnja na info@flamenkofestival.com.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?