Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturni centar Multimedija

Promocija multidimenzionalne zbirke poezije "Brodarica" Margarete Peršić

19.10.2023.
u 13:00

Posjetitelje u subotu 21.10. u 18 sati očekuje poetsko-glazbena večer na kojoj će uz autoricu nastupiti i spisateljica Snježana Višnjić Babić, Lucija Stanojević (violina), Miro Odak (glas i gitare)

Nakon Šibenika, Krka, Rijeke i Crikvenice gdje je ovoga ljeta bila postavljena multimedijalna izložba "Brodarica" zagrebačke umjetnice Margarete Peršić, autorica će u Zagrebu promovirati svoju istoimenu zbirku poezije.
Nesvakidašnja promocija unikatne multidimenzionalne zbirke poezije slikopisa "Brodarica" održat će se u subotu 21. listopada u Kulturnom centru Multimedija u Kranjčevićevoj 16a u 18 sati, a posjetitelje očekuje poetsko-glazbena večer na kojoj će uz autoricu nastupiti i spisateljica Snježana Višnjić Babić, Lucija Stanojević (violina), Miro Odak (glas i gitare).

"Brodarica je nježnost ispletena u platno jedara i pokušaj iskoraka. Pokušaj razgovora i dijeljenja sebe s drugim bićem, posjetiteljem njezinih obala", kaže autorica.

Margareta Peršić osebujna je umjetnica koja za sebe kaže: "Stvaram, dakle jesam!" Rođena u Zagrebu 1976., pozavršavala neke škole, onu životnu još tešem. Izrađujem lutke i male im haljinice, bojam i pišem slike i slikovnice, pripovijedam priče i bajke. U jednoj od njih sam kraljica, a u jednoj perem posuđe. Članica sam nevelikog jata samostalnih umjetnika i slobodna skoro, baš kao ptica!“

Iza ove promocije stoji niz istoimenih multimedijalnih izložbi predstavljenih ovoga ljeta na našoj obali u kojima je pjesnička zbirka Brodarica, sačinjena od impresija i uspomena na jedno otočko ljeto, izašla iz klasičnog formata knjige u prostor galerije: stihovi su bili pretočeni na ispisana jedra, a ilustracije na slike na platnu i minijature uokvirene brodskim oknima. 

Sada je Brodarica stigla na kopno, u Zagreb, i predstavlja se "pred svijetom gola golcata samo velom stiha, boje i vjetra zaogrnuta. Bez zidova, boja i slika".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije