Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 88. godini

Preminuo glumac Tonko Lonza. Govorio je: 'Najbolja partnerica oduvijek mi je bila supruga'

Tonko Lonza
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
23.12.2018.
u 19:53

Bio je kazališni, televizijski i filmski glumac.

U 88. godini preminuo je Tonko Lonza. Bio je kazališni, televizijski i filmski glumac. Od 1953. godine bio je član ZDK-a, a od 1968. godine HNK-a u Zagrebu. Bavio se i kazališnom pedagogijom.

Ostao je zapažen u niz televizijskih i filmskih uloga. ("Olujne tišine 1895-1995" kao Franjo Josip I., "Aleksa Šantić", "Zagrljaj", "Ljubavni život domobrana" kao Sašin tata, "Ne zaboravi me", "Maskerata", "Signali nad gradom" kao bojnik Lukarić), a dobio je i Nagradu hrvatskog glumišta za životno djelo.

2010. godine dao je intervju za Večernji list gdje je priznao da je bio strog profesor koji je htio da njegovi učenici glumci budu spremni samostalno zakoračiti na pozornicu. Osvrnuo se i na govor kod mladih glumaca koji je ocijenio s jedva prolaznom ocjenom.

"Živimo u vremenu kad je riječ i njezina mnogodimenzionalnost obezvrijeđena i gotovo sasvim zaboravljena. Pa, dragi glumci, pogotovo vi mlađi, „ki kak more, ki kak zna"... S rezultatima koji su često jadni, bez stila i nespojivi s dobrim ukusom".

Priznao je i kako mu je najbolja partnerica na sceni bila supruga.

>> Pogledajte video kako su si glumice Hollywooda uništile lice botoksom

Ključne riječi

Komentara 1

PR
pritiskovic
20:40 23.12.2018.

Još jedan iz plejade velikih ode...počivao u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije