Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fašnička atrakcija

Pet tisuća posjetitelja na Živim slikama u Muzeju rada Zagreba

Žive slike, Muzej grada Zagreba,
arhiv Muzej grada Zagreba,
11.02.2013.
u 13:05

Posjetitelji su bili oduševljeni novim likovima koji su ih ove godine dočekali. Popričali su s likovima iz kultnog filma Tko pjeva zlo ne misli Franjom i Anom Šafranek, malim Pericom, tetom Minom i gospodinom Fulirom

Zadnji predfašnički vikend je iza nas, završile su i četrnaeste Žive slike u Muzeju grada Zagreba. Čak 76 kostimiranih djelatnika, prijatelja i gostiju Muzeja ove se godine kostimiralo u povijesne likove iz života, kulture i povijesti grada. Tema ovogodišnjih Živih slika je glazba, a posjetitelji su bili oduševljeni novim likovima koji su ih ove godine dočekali. Popričali su s likovima iz kultnog filma Tko pjeva zlo ne misli Franjom i Anom Šafranek, malim Pericom, tetom Minom i gospodinom Fulirom. Saznali su mnogo o karijerama glazbenih diva kao što su Gabi Novak i Josipa Lisac. Poslušali su kako pjeva i o svome životu priča Viki Glovacki, kojeg je utjelovio Adam Končić. Na kraju posjeta mnogi su se zadržali na čašici pića u kultnoj Zvečki.

Naravno, bili su ovdje i posjetiteljima dobro znani povijesni likovi kao što su Marija Jurić Zagorka, ban Jelačić, kralj Bela IV i kraljica Marija, Ljudevit Gaj, Milka Trnina, te barunica Anamarija Rauch i mnogi drugi.  Svake godine u Živim slikama uživa sve više posjetitelja, a ovog nas je vikenda posjetilo čak et tisuća ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije