Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitska banka predstavlja

Otkrivamo pjesme s koncerta 'Splitski festival – 55 godina'

neno belan
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
22.02.2016.
u 08:00

Dana 2. ožujka u Lisinskom očekuje vas vrhunski glazbeni doživljaj. Splitski festival prvi put gostuje u Zagrebu!

Nakon 55-godišnje tradicije Splitski festival i njegovi izvođači prvi put će gostovati u Zagrebu.

Neke od najpoznatijih melodija najstarijeg festivala u ovom dijelu Europe izvodit će isto tako neki od najpoznatijih sudionika kroz godine.

Svi ljubitelji prekrasnih i kultnih dalmatinskih pjesama: Nima Splita do Splita, Konoba, Zar je voljeti grijeh, Di si bija kad je grmilo, Samo more nosin ja u duši, Tonka.. doći će napokon na svoje.

 

Nastup na koncertu potvrdili su velikani hrvatske glazbene scene: Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Marijan Ban, Neno Belan, Hari Rončević, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ana Opačak, Đorđi Peruzović i Ivo Amulić. Svi su oni rado viđeni gosti u Zagrebu, a ovaj put okupit će se kako bi Zagreb osjetio dašak festivala uoči njegova 56. izdanja u Splitu.

Zorica Kondža, jedna od diva hrvatske glazbene scene, u svojoj bogatoj karijeri nastupala je na mnogim festivalima. Najvjernija je bila Splitskom festivalu na kojem nastupa od 1981. godine, najprije kao vokalna solistica grupe „Stijene“, a od 1984. i kao samostalna izvođačica.

 

''Kao mlada pjevačica i početnica, već sam tada znala da je Splitski festival najbolja moguća odskočna daska za sve pjevače koji su željeli postati uspješni. Radojka, Tereza, Vice, Gibonni, Daleka obala – svi su oni nastupali na njemu i dao im je vjetar u leđa'', izjavila je prisjećajući se svojih početaka.

''U ono vrijeme, kad je festival bio internacionalnog karaktera i uspoređivao se sa San Remom, žene su kupovale posebne haljine za odlazak na festival iako su sjedile u publici.''

Prvi Splitski festival održan je 1960. i od onda do danas na njemu je izvedeno više stotina kompozicija najvažnijih domaćih autora poput Zdenka Runjića, Arsena Dedića, Đele Jusića, Nikice Kalogjere, Rajka Dujmića, Zrinka Tutića, Đorđe Novkovića i drugih u interpretaciji najjačih pjevača domaće zabavne glazbe. No nikad do sada Splitski festival nije službeno gostovao u Zagrebu. 

Ulaznice za koncert možete kupiti na blagajni Lisinskog ili na lisinski.hr ili OVDJE.

 

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije