Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Odabrano 60 djevojaka koje će postati članice Djevojačkog zbora

Prima Ars Fest 2011
PR
Autor
PR članak
19.08.2011.
u 14:19

Poslušajte najbolje djevojačke glasove oformljene u Djevojački zbor Hrvatske 3.9.2011. u KD Vatroslav Lisinski

Nakon izvrsnog prvog izdanja Festivala na kojem su trijumfirale najbolje hrvatske  zborašice izvodeći veoma zahtjevna djela hrvatskih skladatelja uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a te na  kojemu je Djevojački zbor Mozartine izveo i praizvedbu Jenkinsovog Adiemusa uz solistice Ivanu Kindl, Ivanu i Mariju Husar, a sve uz  dirigentsku palicu maestra Mladena  Tarbuka, Festival će 2011. godine  doživjeti svoje drugo izdanje.

PAF - Prima Ars Fest, festival je za  uzdizanje i promociju zborskog pjevanja koji se po prvi puta održao 2010 godine  u Zagrebu. To je manifestacija koja okuplja djecu i mlade Republike Hrvatske na  državnoj razini. Sam festival će se održati 03. rujna 2011. u Koncertnoj dvorani  Vatroslav Lisinski.

Projekt PAF osmišljen je sa namjerom da se svi hrvatski  zborovi međusobno bolje povežu, te da se pred sve članove zborova stavi jedan  izazov - odabir najvećih zborskih talenata iz svih djevojačkih zborova tj. izbor  60 najboljih hrvatskih zborskih pjevačica od kojih će se oformiti Djevojački Zbor Hrvatske, te će se kroz  taj novoformirani zbor na državnoj razini promovirati zborsko pjevanje širokoj  publici. Djevojke će kroz dva tjedna boravka u Zagrebu imati čast raditi sa  najvećim hrvatskim glazbenicima (dirigentima, ansamblima, kompozitorima i dr.).  Kao izvođači, osim Djevojačkog zbora Hrvatske, na Festivalu će nastupiti i Djevojački zbor Mozartine&Ex Mozartine.

 ''Jako smo sretni što je manifestacija Prima  Ars Fest prepoznata od strane državnih institucija kao vrijedan  glazbeno-kulturni projekt i što će ove godine doživjeti svoje drugo izdanje. Na  ovogodišnji festival prijavilo se mnogo više pjevačica, pa je tako uključeno čak  14 hrvatskih gradova. Djevojke dolaze u ponedjeljak i idućih 2 tjedna aktivno će  pripremati program koji će 03.09. izvesti pred zagrebačkom publikom. Ono što vam  mogu otkriti jest da će cjelokupni program festivala biti jako zanimljiv i  atraktivan. Djevojački zbor Hrvatske izvesti će Mozartovu misu te obrade hrvatskih misnih popijevki Vinka Žganca, dok će  u drugom djelu koncerta Djevojački zbor Mozartine i sastav Ex Mozartine izvesti obrade poznatih  stranih hitova. Zborove će pratiti orkestar Accoustic Project Zagrebačke  filharmonije. Koncertom će ravnati maestro Mladen Tarbuk koji je i ove godine  bez razmišljanja prihvatio naš poziv te podržao projekt.''  - rekli su iz organizacije  PAF-a.

 Prima Ars Fest  održat će se 03. rujna 2011. godine u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog,  na koju će ponovo stati novo oformljeni Djevojački zbor Hrvatske koji uvježbava profesorica Jasenka Ostojić, a uz koje će  nastupiti, u drugom dijelu programa i Djevojački zbor Mozartine&Ex Mozartine, a  organizatori pripremaju i jedno veliko iznenađenje. Kao orkestar nastupiti će Accoustic Project Zagrebačke filharmonije.  Djevojačkim zborom Hrvatske ravnati će  maestro Mladen Tarbuk, a Mozartinama će ravnati Iva Rem..  

Kao posebno iznenađenje tijekom sliejdećeg vikenda, 27.kolovoza koncert će održati gostujući ansambl iz Mađarske - djevojački zbor Pro Musica pod ravnjanjem Denesa Szabo. Ulaz na ovaj gostujući koncert je slobodan.

U  Festival su uključeni: Ministarstvo  kulture, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Ured gradonačelnika grada  Zagreba, Turistička zajednica grada Zagreba i brojni drugi.

Festival se održava pod pokroviteljstvom premijerke Republike Hrvatske gđe.  Jadranke Kosor i Vlade RH.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?