Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13. Fantastic Zagreb

Od kultnih "Ptica" do hrvatskog "Blade Runnera" i kapetana Kirka

IMDb
29.06.2023.
u 16:24

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac započelo je 13. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala

Zagrepčani i ovog ljeta imaju priliku pobjeći od gradske žege i zaroniti u fantastične svjetove na Ljetnoj pozornici Tuškanac, gdje je švedskim SF trilerom "UFO Sweden" sinoć otvoren 13. Fantastic Zagreb Film Festival.

Nakon filma o tinejdžerici koja pokušava otkriti jesu li njezina oca oteli izvanzemaljci, do 9. srpnja prikazat će se i niz suvremenih fantastičnih i SF ostvarenja, ali i neki kultni filmski hitovi. Tako su se na programu Fantastic Retro našle Hitchcockove "Ptice", čuveni film "U zmajevu gnijezdu" s Bruceom Leejem u glavnoj ulozi, legendarno "Iskupljenje u Shawshanku" te "Ratovi zvijezda: Epizoda 5 – Imperij uzvraća udarac".

Od novijih filmova tu su "Pearl", o ženi psihopatu i ubojici, animirani distopijski "Plastično nebo", južnokorejski SF akcijski film "Brod za Busan" i nadnaravni finski, mitovima i legendama inspirirani horor "Kuckanje". Na programu je i jedan hrvatski film, bladerunnerovski "Slice of Life", u režiji i produkciji Luke Hrgovića i Dina Juliusa, a tu je i SF avantura za cijelu obitelj "Dijete stroj", o djevojčici koja na odmoru s roditeljima zaglavi u bunkeru umjetne inteligencije, ali i biografski dokumentarac "Možete me zvati Bill", o Williamu Shatneru, poznatijem kao kapetan Kirk iz "Zvjezdanih staza"...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije