Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj jedne ere

25 godina u sekundi – izložbom fotografija obilježen jubilej Motovun Film Festivala

Foto: Motovun Cinehill Festival
1/18
29.06.2023.
u 15:49

Jednodnevna izložba protekla je uz dozu nostalgije i mnogo zagrljaja okupljenih prijatelja i suradnika festivala te filmskih autora

Ususret ovogodišnjem Cinehill Motovun Film Festivalu, sinoć je u dobrom raspoloženju i sa zamašnom dozom nostalgije u prostoru zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube predstavljena izložba fotografija Motovun: 25 godina u sekundi.

„Ljudi koji vole i prate film znaju da slika počiva na 25 sličica u sekundi. Mi na ovim zidovima nudimo 25 godina u sekundi“, rekao je direktor festivala Igor Mirković, ocijenivši iskustvo postavljanja izložbe i izbora fotografija „dugim i vrlo emotivnim uranjanjem u vrlo daleku prošlost“.

Dugačak je niz fotografa koji su pomogli uhvatiti i sačuvati dragocjene i spontane trenutke kreativnog ludila, veselja, opuštenosti, zajedništva i dobrih filmova koji su obilježili nezaboravnih četvrt stoljeća motovunskog festivala. Među njima su Samir Cerić Kovačević, Ante Delač, Julien Duval, Matej Grgić, Eva Kraljević, Vladimira Spindler, Dijana Zadro, Nikola Zelmanović, Nina Đurđević, uz čiju je pomoć i postavljena izložba, te mnogi drugi.

Organizatori festivala iskoristili su ovu simboličnu priliku kako bi i službeno najavili zatvaranje jednog poglavlja te su pozvali sve da se ove godine pridruže na posljednjoj, fantastičnoj fešti i zajedno obilježe otvaranje nove ere. „To znači da imamo samo ove godine tri dana da se svi ponovno okupimo na našem najdražem brdu“ naglasila je selektorica Milena Zajović. „Bitno nam je da svi koji su ostavili i najmanji trag u motovunskom kamenu budu s nama u tom velikom finalu“, dodao je Igor Mirković.

1/18

Završnom zdravicom za 25 fantastičnih ljeta i 25 idućih otvorena je jednodnevna izložba u Zagrebu, a svi koji su je propustili dobit će priliku i sami prošetati stazom sjećanja za vrijeme trajanja festivala u Motovunu od 22. do 24. srpnja. Festival se potom seli od 26. do 29. srpnja na brdo Petehovac u Gorskom kotaru.

Ulaznice za filmove u glavnom programu nalaze se već u pretprodaji. Kompleti po najpovoljnijoj cijeni mogu se nabaviti putem poveznice: https://motovunfilmfestival.com/ulaznice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije