Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Fric

Objavljeni naslovi koji su ušli u širi izbor za nagradu Fric

Dodjela nagrade Fric
Marko Lukunić/ PIXSELL
VL
Autor
Denis Derk
06.11.2020.
u 18:32

Četrnaest naslova ušlo je u širi izbor za nagradu Fric, tj. za najbolju knjigu premijerno objavljene fikcijske proze u Hrvatskoj u razdoblju od 30. lipnja prošle do 1. srpnja ove godine

Četrnaest naslova ušlo je u širi izbor za književnu nagradu  Fric koja se dodjeljuje po četvrti put u organizaciji tjednika Express. Riječ je o nagradi za najbolju knjigu premijerno objavljene fikcijske proze u Hrvatskoj u razdoblju 30. 6. 2019. - 1. 7. 2020.. 

U žiri izbor ušli su Darko Cvijetić sa "Što na podu spavaš", Nataša Govedić sa "Kako zavoljeti morskog psa", Marko Gregur sa romanom "Vošicki", Marina Gudelj i "Fantomska bol", Alim Kaplan sa "Mehom", Semezdin Mehmedinović sa knjigom "Ovo vrijeme sada", Mihaela Gašpar sa "Nemirnicom", Martina Mlinarević sa "Bukačom", Andrej Nikolaidis sa "Odlaskom", Želimir Periš sa "Mladenkom kostonogom", Ivica Prtenjača sa "Plivačem", Ante Zlatko Stolica sa "Blizinom svega", Marina Vujčić sa "Pedeset cigareta za Elenu" i Andrija Škare sa "Dva prsta iznad gležnja". 

Žiri je radio u sastavu: Biljana Romić (predsjednica), Vesna Degoricija, Jagna Pogačnik, Hrvoje Klasić, Vlado Martek i Igor Vikić.

Dosadašnji dobitnici Nagrade Fric su romani: „Sjećanje šume“ Damira Karakaša, „Crvena voda“ Jurice Pavičića i „Schindlerov lift“ Darka Cvijetića.

Tijekom prosinca bit će proglašen uži izbor od šest naslova, a dobitnik/ca početkom siječnja 2021. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije