Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
među 100 umjetnica

Naša umjetnica OKO na velikoj londonskoj izložbi koja slavi žene

Zagreb: U MSU predstavljen je mural Open My Eyes That I May See umjetnice Marine Mesar
Grgur Zucko/PIXSELL
18.03.2022.
u 09:24

Svestrana umjetnica Marina Mesar - OKO, najpoznatija po svojoj street art umjetnosti, na izložbi sa 100 kreativaca koji kroz svoj rad slave žene, postavljenoj od četvrtka u Londonu, predstavlja dva svoja rada.

Na izložbi sudjeluju umjetnice iz cijelog svijeta koje predstavljaju žene budućnosti, a OKO izlaže dva nova rada, print na svili od kojih je svaki dimenzija 100/190 centimetara, najavljeno je.

Kako se ističe u najavi, ta izložba predstavlja presjek iznimno talentiranih kustosa i umjetnika koji svojim jedinstvenim vizualnim jezikom stvaraju upečatljiva i važna djela, a pokrenuta je tijekom Međunarodnog mjeseca žena.

Riječ je o suradnji Adidasa i Creative Debuts koja slavi Međunarodni mjesec žena, a predstavlja se u Adidas concept storeu na Oxford Streetu.

Taj konceptualno osmišljen prostor donosi niz noviteta, od 'zinova' koji potiču na razmišljanje, zapanjujućih NFT-ova, nevjerojatnih živih umjetnosti i umjetničkih djela najboljih umjetnika iz Ujedinjenog Kraljevstva i šire, napominje se.

Umjetnica OKO izlaže svoje slike, murale i instalacije u prestižnim svjetskim galerijama i muzejima, od Victoria&Albert Museuma u Londonu, galerije e-flux u New Yorku do zagrebačkog MSU-a, za koji je napravila mural, od Brazila  do Tokija.

Radovi su joj trajno prisutni u urbanoj uličnoj kulturi - godinama je na zidovima  izrađivala instalacije uz pomoć različitih tehnika poput linoreza, bakroreza i crteža i sudjelovala u raznim uličnim i grafiterskim inicijativama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije