Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Motovun

Najbolji je film ‘Pleme’, posebno priznanje ‘Policajčevoj ženi’

Motovun
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
01.08.2014.
u 10:36

Ovogodišnji Motovun film festival prikazao je gotovo 150 filmova, a zemlja partner bila je Turska

               Velikim tulumom koji je potrajao do zore, kada se pojavio u Motovunu jedinstven prirodni fenomen u kojem se magla izdigne iz okolnih dolina pa gradić izgleda kao otok u moru oblaka, završio je 17. Motovun film festival.

Žiri u egzilu, koji je iz svojih privremenih domova glasao iz ukupno sedam vremenskih zona s rasponom od čak deset sati vremenske razlike, za najbolji je film odabrao Pleme ukrajinskog redatelja Miroslava Slabošpickog, dok je posebno priznanje dobio film Policajčeva žena njemačkog redatelja Petera Groninga. Nagradu međunarodnog udruženja filmskih kritičara FIPRESCI dobio je film Viša sila (Turist) švedskog redatelja Rubena Östlunda, dok je najboljim kratkim filmom proglašena Arena Martina Ratha.

Ovogodišnji Motovun film festival prikazao je gotovo 150 raznorodnih filmova, a publike se, usprkos lošoj vremenskoj prognozi, skupilo oko 25 tisuća. Ovogodišnja zemlja partner bila je Turska, a nagodinu nas, objavljeno je na zatvaranju festivala, čeka Francuska, jedna od filmski najbogatijih zemalja Europe.  

>> Boje nas se diktatori, a mi smo samo djevojke golih grudi...   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije