Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras

Born to please otvara kazališnu sezonu u &TD-u

born to please
Foto: Zoran Kulusić
1/7
03.10.2016.
u 14:45

Najbolja kabaretska predstava na ovogodišnjim Danima satire predstava born to please, autorski projekt redatelja Saše Božića, u produkciji umjetničke organizacije de facto, Teatra &TD (Studentski centar u Zagrebu/ Kultura promjene) i Art radionice Lazareti Dubrovnik otvara kazališnu sezonu u Teatru &TD. Na rasporedu je 3. i 4. listopada u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 20 sati.

born to please kazališni je performans za četiri vrlo različita izvođača: Natašu Dangubić, Ivanu Krizmanić, Jerka Marčića i Marka Jastrevskog. Oni se okušavaju u njima nepoznatom izričaju pjevanja. Radi se o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Naglasak je na komičnom, a ne ciničnom aspektu imitacije kao forme.

born to please zabavlja (sebe i publiku) pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, internacionalnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavljaštva (Eurovizija, San Remo, MTV Awards). Koji se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće: raskoš i produkcija koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

​​Koprodukcija: ​​de facto, ​Teatar &TD, ​​Art Radionica Lazareti​, Studentski centar, Kultura promjene​​

Autorski projekt Saše Božića

​Izvođači: Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Marko Jastrevski,  Jerko Marčić

Kostimi i scena: Zdravka Ivandija​ Kirigin​

Svjetlo: Marino Frankola

Ton: Damir Šimunović

Prod​ucentica: Andrea Remetin

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije