Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teorija kulture

Na Filozofskom predstavljaju novi broj časopisa K. posvećen filmu

2001: Odiseja u svemiru
2001: Odiseja u svemiru
13.01.2011.
u 11:27

Grafičko oblikovanje broja inspirirano je filmom 2001: Odiseja u svemiru - potpuno je crn sa svih strana kao tajanstveni monolit u tom klasiku

U petak u 19 sati na Filozofskom fakultetu bit će promoviran novi broj časopisa K. koji izdaje Klub studenata komparativne književnosti.

K. izlazi od 2002. godine, bavi se temama iz teorije književnosti i kulture, a novi, deveti broj potpuno je posvećen teoriji filma. 

U skladu s time, grafičko oblikovanje broja inspirirano je filmom 2001: Odiseja u svemiru - potpuno je crn sa svih strana kao tajanstveni monolit u tom klasiku.

Autor je Ivan Klis koji je za pretprošli broj K. dobio nagradu Lice knjige na Interliberu za najbolje oblikovanu hrvatsku knjigu.

Uredništvo čine Antonija Eremut, Mario Kikaš, Igor Medić, Iva Ogrizović i glavni urednik Uroš Živanović, kojeg znamo i kao pobjednika natječaja Palunko te programa Kockice na Zagreb film festivalu s kratkim filmom "Hladna fronta".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije