Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Na festivalu se sada lomi sukob oko Mucala kao ravnatelja

Maestro Bareza, ravnatelj Splitskog ljeta, kaže da se posao nastavlja, a Mucalo poručuje da troškovi rastu
05. srpnja 2011. u 20:26 0 komentara 6 prikaza
Maestro Nikša Bareza
Foto: arhiva VL

Iako je medijima predstavljen program ovogodišnjeg 57. Splitskog ljeta, koje bi trebalo početi 14. srpnja, izbio je nov skandal koji bi to mogao ugroziti. Skup zaposlenika HNK Split traži naknadu za rad na Splitskom ljetu. U protivnom najavljuje pokretanje štrajka!

– Nije nam u interesu opstrukcija Splitskog ljeta, ali imamo pravo na naknadu i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti da je dobijemo – kazao je Damir Punda, sindikalni povjerenik u kazalištu.

– Ako gospoda budu išla u štrajk, ići će u štrajk. Pa, hvala Bogu, neće biti Splitskog ljeta – uzvratio je maestro Nikša Bareza, ravnatelj 57. Splitskog ljeta.

Dodaje da bi bilo najbolje, kad bi bilo moguće, da se kazalištarcima plati rad na Splitskom ljetu jer sjajno rade. Ali, upozorava maestro, postoje dokumenti po kojima se ta manifestacija financira i toga se treba držati. A, novca nedostaje!

– Ne vidim rješenje. Nastavljamo s poslom, a problem moraju riješiti nadležni, Ministarstvo kulture i Grad Split – rezolutan je Bareza.

V.d. intendanta HNK Split Duško Mucalo objašnjava da mu je u vezi sa Splitskim ljetom pripala dužnost logističara. Isključivo prati troškove, a neki su se oteli kontroli.

– Ovdje postoji dvostruko upravljanje. Zbog toga moraju nastati problemi tehničke naravi – poručuje Duško Mucalo.

Za Splitsko ljeto na raspolaganju im je 4,662.000 kuna. Lani su imali 750 tisuća kuna više. Ministarstvo im je svotu umanjilo za 100 tisuća kuna, Županija za 200 tisuća, a samo je Grad ostao pri istom, daje 1,3 milijuna. Ljeto bi trebalo početi operom "La Gioconda".

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.