Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko ljeto

Na festivalu se sada lomi sukob oko Mucala kao ravnatelja

Maestro Nikša Bareza
arhiva VL
05.07.2011.
u 20:26

Maestro Bareza, ravnatelj Splitskog ljeta, kaže da se posao nastavlja, a Mucalo poručuje da troškovi rastu

Iako je medijima predstavljen program ovogodišnjeg 57. Splitskog ljeta, koje bi trebalo početi 14. srpnja, izbio je nov skandal koji bi to mogao ugroziti. Skup zaposlenika HNK Split traži naknadu za rad na Splitskom ljetu. U protivnom najavljuje pokretanje štrajka!

– Nije nam u interesu opstrukcija Splitskog ljeta, ali imamo pravo na naknadu i iskoristit ćemo sve pravne mogućnosti da je dobijemo – kazao je Damir Punda, sindikalni povjerenik u kazalištu.

– Ako gospoda budu išla u štrajk, ići će u štrajk. Pa, hvala Bogu, neće biti Splitskog ljeta – uzvratio je maestro Nikša Bareza, ravnatelj 57. Splitskog ljeta.

Dodaje da bi bilo najbolje, kad bi bilo moguće, da se kazalištarcima plati rad na Splitskom ljetu jer sjajno rade. Ali, upozorava maestro, postoje dokumenti po kojima se ta manifestacija financira i toga se treba držati. A, novca nedostaje!

– Ne vidim rješenje. Nastavljamo s poslom, a problem moraju riješiti nadležni, Ministarstvo kulture i Grad Split – rezolutan je Bareza.

V.d. intendanta HNK Split Duško Mucalo objašnjava da mu je u vezi sa Splitskim ljetom pripala dužnost logističara. Isključivo prati troškove, a neki su se oteli kontroli.

– Ovdje postoji dvostruko upravljanje. Zbog toga moraju nastati problemi tehničke naravi – poručuje Duško Mucalo.

Za Splitsko ljeto na raspolaganju im je 4,662.000 kuna. Lani su imali 750 tisuća kuna više. Ministarstvo im je svotu umanjilo za 100 tisuća kuna, Županija za 200 tisuća, a samo je Grad ostao pri istom, daje 1,3 milijuna. Ljeto bi trebalo početi operom "La Gioconda".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije