Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnički Paviljon

Mladi slikar Trepše opijao se s Krležom 1920. u birtijama

krleza
Anto Magzan/Pixsell
29.01.2011.
u 12:00

Nikad nitko nije kao Marijan Trepše naslikao pijanog Krležu. Mladi slikar bio je fakin koji je pio po zagrebačkim kavanama.

Književnik Miroslav Krleža bio je četiri godine stariji od slikara Marijana Trepše, čije su tri slike s prikazom pijanoga Krleže trenutačno izložene u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu.

"Izgleda da su dva od ta tri akvarela rađena u jednom mahu, istoga dana 1920. godine. Očito su se družili i posjećivali "rupe" od kavana, bilo je tu svakakvoga društva, pijanaca i jeftinih žena. Dečki su bili fakini. Trajalo je to kod Trepše godinu-dvije. Malo je ocrnio Krležu prikazavši ga pijanog, s čašom cvičeka u ruci", kaže Stanko Špoljarić, kustos Umjetničkoga paviljona, gdje su te sjajne slike izložene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije