Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Cineplexx kinima

Metropolitan opera u Cineplexxima predstavlja Začarani otok

 Plácido Domingo
arhiva VL
20.01.2012.
u 11:27

Među pjevačkim zvijezdama zasjat će Danielle de Niese, Lisette Oropesa, Joyce DiDonato, David Daniels, Anthony Roth Costanzo, Luca Pisaroni – uz posebno gostovanje Plácida Dominga u ulozi Neptuna

Metropolitan opera u subotu 21. siječnja premijerno izvodi operu Začarani otok, sastavljenu od barokne glazbe različitih skladatelja na engleski libreto Jeremyja Samsa, koji je surađivao s Williamom Christiejem, stručnjakom za baroknu glazbu. Djela G. F. Händela, J. P. Rameaua, A. Vivaldija čine većinu glazbenih predložaka uz manje isječke djela A. Campre, J. M. Leclaira i drugih.

U radnji opere koriste se elementi i likovi iz Shakespearovih komedija San ljetne noći i Oluja. Među pjevačkim zvijezdama zasjat će Danielle de Niese (Ariel), Lisette Oropesa (Miranda), Joyce DiDonato (Sycorax), David Daniels (Prospero), Anthony Roth Costanzo (Ferdinand), Luca Pisaroni (Caliban) – uz posebno gostovanje Plácida Dominga u ulozi Neptuna. Redatelj Phelim MacDermott, scenograf Julian Crouch i kostimograf Kevin Pollard, autorski tim, i Glassove Satyagrahe, stvorili su maštovit barokni izlog za slušatelja 21. stoljeća. Dizajner svjetla Brian MacDevitt i koreografkinja Graciela Daniele svojom su kreativnošću pomogli u stvaranju magičnog svijeta Začaranog otoka.

Začarani otok vidjet će i gledatelji u Hrvatskoj, u Osijeku i Splitu, samo u Cineplexxovim kinima, 21. siječnja u 19 sati, a ulaznice su već na blagajnama kina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije