Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Medvešekov "Mirakul za malene" privlači samo cirkusarijama

Rakan Rushaidat
Kazalište Trešnja
10.02.2011.
u 13:48

Spretnim žongliranjem i jednostavnim gegovima Rakan Rushaidat je lako osvojio srca malih gledatelja

Dječje kazalište Trešnja premijerno je predstavilo "Mirakul za malene" redatelja Renea Medvešeka, predstavu temeljenu na pripovijeci "Gospina luda" Anatolea Francea. Polusatna je to priča o dobroćudnu namjerniku (Rakan Rushaidat) koji uoči velike svetkovine dolazi u gradić čiji stanovnici, zaokupljeni "ozbiljnim" poslovima, ne prihvaćaju lutajuću ludu.

Spretnim žongliranjem i jednostavnim gegovima Rushaidat je lako osvojio srca malih gledatelja, a glasno je nasmijao i velik dio odrasle publike. Na žalost, njegove cirkusarije jedini su zanimljiv dio nove Medvešekove predstave, koja više nalikuje na nedovršenu skicu nego na promišljen komad za najmlađe.

Golema je to šteta s obzirom na redateljev, mnogo puta dokazan velik talent, koji nije posve došao do izražaja ni u najnovijoj predstavi "Čovjek koji je spasio Europu" u ZKM-u. Možda Medvešeku jednostavno ne leži hiperprodukcija?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije