Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Likovni susreti posvećeni aktu na otoku Sv. Klementa

Likovni susreti na Palmižani posvećeni aktu
24. travnja 2017. u 11:55 0 komentara 111 prikaza
28.07.2012., Zagreb - Na Strossmayerovom setalistu likovni umjetnici portretirali su prolaznike i jedni druge medjusobno. Slikar Toni Franovic.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Nakon što je u Novom Sadu, i to u čak dva reprezentativna izložbena prostora, izložila dio svoje prebogate likovne zbirke, kolekcionarka i poznavateljica likovne umjetnosti Dagmar Meneghello ovih dana u svojoj Palmižani na otoku Sv. Klementu nedaleko od otoka Hvara uz pomoć zagrebačke galerije Remek-djela organizira jednotjedne likovne susrete posvećene aktu.

Na susret u jedinstvenom morskom ambijentu obogaćenom umjetninama pozvani su afirmirani likovni umjetnici iz regije Amra Zulfikarpašić, Marko Tubić, Živko Grozdanić Gera, Slavko Krunić, Petar Ćujo, Nikola Vudrag, Toni Franović (na slici u radnom zanosu na Strossmayerovu šetalištu u Zagrebu), Nikoliza Ivezić, Alaka Kajfež, Andrej Tomić, Helena Ohnjec, Tisja Kljaković Braić i Petar Hranuelli.

Pozvani likovni umjetnici bavit će se prikazom nagog ljudskog tijela u različitim položajima, pokretima i držanjima, pri čemu će se služiti različitim materijalima te brojnim slikarskim i kiparskim tehnikama. Likovni susreti na pitoresknoj Palmižani traju do 28. travnja. 

Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.