Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi intendant

Krešimir Dolenčić predstavio program Dubrovačkih ljetnih igara

dubrovnik,kresimir dolencic,andrea zlatar violic,portal (1)
Foto: Grogo Jelavić/PIXSELL
1/3
02.02.2013.
u 16:22

U čast ulaska Hrvatske u EU, u parku Glazbene škole izvodi se Mozartova Cosi fan tutte, te filmski program koji za cijelog trajanja festivala bira Zlatko Vidaković, dok Mani Gotovac priprema razgovore s piscima

\'\'Hrvatska je posebna zemlja. U njoj ste dugo mladi, a onda odjednom postanete stari. Tako je bilo i s Krešom Dolenčićem, kada sam prvi put spomenula njegovo ime u kontekstu novog intendanta Igara. Tek kada sam rekla da je on tu negdje oko pedesete bilo je svima jasno da će za četiri godine taj isti Krešo možda biti i prestar.” Tim je riječima ministrica kulture Andrea Zlatar Violić na konferenciji za medije u subotu u Dubrovniku predstavila novog intendanta Igara Krešimira Dolenčića.

On je, pak, predstavio vrlo ambiciozan program za ljeto 2013. godine (64. Igre održat će se, tradicionalno, od 10. srpnja do 28. kolovoza) i svoje suradnike, među kojima se posebno ističu maestro Mladen Tarbuk, kao pomoćnik intendanta za glazbeni program, te Ivana Medu Bogdanović, v.d. ravnateljica Igara. Program je nadahnuto predstavio kao potragu za nestalim Gradom, govoreći o kazalištu i glazbi kao o prijeko potrebnoj terapiji.

Brojne su novosti: od povratka opere u Grad, već 11. srpnja, u čast ulaska Hrvatske u EU, u parku Glazbene škole izvest će se Mozartova Cosi fan tutte, zatim zanimljiv jazz program (za koji je odgovoran Kristijan Beluhan), te filmski program, koji za cijelog trajanja festivala bira Zlatko Vidačković, dok Mani Gotovac priprema razgovore s piscima, u sklopu kojih će se proslaviti i 70. rođendan Luke Paljetka. Uz dramske premijere: Allons enfants Bobe Jelčića i Nataše Rajković, Oca hrabrost Borisa Bakala i Bacača sijenki te Sokratovu obranu koju će na Lovrijencu režirati Toni Janežić, publika će vidjeti Vojnovićev Ekvinocij u režiji Josipa Juvančića, iz 2004. godine, neke prošlogodišnje predstave, ali i gostovanja. Tako, između ostalog, na Igre iz HNK Osijek stiže Unterstadt, najnagrađivanija predstava 2012. godine u Hrvatskoj.

Zvijezda glazbenog dijela programa Boganyi Gergely, glasoviti pijanist, izvest će program nazvan Liszt vs. Chopin, a glasovita hrvatska mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, uz klavirsku pratnju Đorđa Stanettija, pjevat će svoj Hommage a Milka Trnina.

>>Krešo Dolenčić novi je intendant Dubrovačkih igara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije