Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Kraljica Puta svile Agnes Imhof novi je hit Naklade Ljevak

knjiga, Kraljica Puta svile, Agnes Imhof
arhiva VL
16.03.2011.
u 10:05

Slikovita i napeta priča dopunjena je neobičnim dodatkom. Na kraju knjige čitatelj će naći slasne recepte iz starih orijentalnih kuharica koje je i Arib pripremala za zavođenje i užitak…

Godina je 803. Arib je još dijete kada po naredbi kalifa Haruna al-Rašida cijelu njezinu obitelj izbrišu s lica zemlje. Ona jedina preživi masakr i pobjegne preodjevena u mladića. Bježi kroz slane stepe Horasana i prastarim rutama Puta svile. Na putu se zaljubi u zanosna stranca iz daleke Franačke - i time sve stavlja na kocku. Kad je uhvate kalifovi progonitelji, Arib se okrutno budi iz svojih snova u Harun al-Rašidovu haremu. No mlada je žena gladna života, a ima zavodnički, ali i opasan dar - darovita je pjevačica. Svojom putenošću izluđuje najmoćnije muškarce u Bagdadu. Na vrhuncu svoje moći Arib se mora odlučiti - između osvete ubojici svoje obitelji i ljubavi svojeg života. Priča je to romana Agnes Imhof Kraljica Puta svile. Slikovitu i napetu priču objavila je Naklada Ljevak, a na kraju knjige čitatelj će naći slasne recepte iz starih orijentalnih kuharica koje je i sama Arib pripremala za zavođenje i užitak…

Spisateljica Agnes Imhof, rođena 1973. godine u Münchenu, studirala je islamistiku, religiologiju i filozofiju. Govori, između ostaloga, arapski i farsi. Studirala je i klasično pjevanje, a voli mačevanje. S mužem i kćeri živi na jezeru Ammer. Kraljica Puta svile njezin je drugi roman poslije Knjige smaragda (Das Buch des Smaragds).

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije