Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival svjetskog kazališta

Kontroverzna predstava o istinitoj tragediji, samoubojstvu cijele jedne obitelji

Festival svjetskog kazališta
23.10.2020.
u 13:06

U okviru Festivala svjetskoga kazališta, u subotu 31. listopada u Zagreb dolazi potresna i emotivna belgijska predstava Obitelj u režiji švicarskog kazališnog i filmskog redatelja Mila Raua te u produkciji kazališta NTGent.

U okviru Festivala svjetskoga kazališta, u subotu 31. listopada u Zagreb dolazi potresna i emotivna belgijska predstava Obitelj u režiji švicarskog kazališnog i filmskog redatelja Mila Raua te u produkciji kazališta NTGent.

Predstava je rekonstrukcija stvarnog tragičnog događaja iz 2007. godine kada je, u francuskom gradu Calais jedna cijela obitelj digla ruku na sebe. Motiv nikada nije otkriven. U ovoj kontroverznoj predstavi glumi stvarna obitelj Demeester.

Obitelj redatelja Mila Raua je eksperiment, etnološka studija današnjega privatnog života i izložba svakodnevice. Temelji se na stvarnom događaju iz 2007. godine kada se, u francuskom gradu Calais jedna cijela obitelj objesila: roditelji i njihovo dvoje djece. Motiv nikada nije otkriven, a u oproštajnoj poruci je pisalo: Zabrljali smo, žao nam je.

U predstavi pratimo svakodnevicu obitelji koja jede, tušira se, uči engleski, gleda video. Gledamo ih kako razgovaraju međusobno o uobičajenim stvarima, kako telefoniraju, slušaju glazbu, čiste stan, sjećaju se pojedinih trenutaka u životu. I u tom izlaganju normalnosti, važno pitanje će se postaviti: Zašto smo ovdje? Zašto sam ja tu? I ne bi li bilo bolje kad bi cijeli svijet nestao?

Fikcija i realnost će se pomiješati, baš onako kako je to u životu svake obitelji, pa i ove na pozornici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije