Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kongres ISPA-e

Kongres ISPA-e završio dodjelom plaketa zaslužnim umjetnicima

eliza genrer
arhivska slika
06.06.2010.
u 14:20

24. kongres Međunarodne udruge za izvedbene umjetnosti koji se održavao u Zagrebu završen je dodjelom plakteta zaslužnim umjetnicima. Plakete su dobili Eliza Gerner, Ruža Pospiš Baldani, Milko Šparemblek i Imre Kiss

Tri je dana Zagreb bio središte izvedbenih umjetnosti svijeta. U Hrvatskom državnom arhivu, dvorani Lisinski te u Muzeju suvremene umjetnosti koji je impresionirao strane goste održan je 24. kongres Međunarodne udruge izvedbenih umjetnosti ISPA-e čije je sjedište u New Yorku. U Zagreb je pristiglo oko 200 delegata iz 34 zemlje svijeta spremnih na razmjenu kulturnih projekata koji žele međunarodnu publiku.

Tema Kongresa bila je globalizacija i identitet, ali i aktualna financijska kriza koja je ugrozila i umjetnost. Brojni su hrvatski umjetnici imali priliku predstaviti svoje projekte pred međunarodnim auditorijem. Lidija Bajuk, Katarina Livljanić i Emil Matešić dobili su čast da svoje nove (ili već realizirane) projekte predsave u eltinom terminu glavnog programa kongresa u subotu prijepodne u Muzeju suvremene umjetnosti.

Kongres na kojem su nastupili i brojni hrvatski umjetnici, od domaćina skupa ansambla Lado, do Zagrebačke filharmonije, Lovre Pogorelića, Filipa Merčepa ali i klape Jelsa, završio je svečanom dodjelom plaketa istaknutim umjetnicima kao što su dramska umjetnica Eliza Gerner, primadona Ruža Pospiš Baldani, koreograf Milko Šparemblek i madžarski kulturni djelatnik Imre Kiss. Slijedeći kongres ISPA-a je u Torontu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije