Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt Bolnice Bezbolnice

Kantautor Zvonimir Varga napisao i slikovnicu koja se dijeli u dječjim bolnicama

24.01.2017., Zagreb - Zvonimir Varga, autor slikovnice.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
27.01.2017.
u 13:44

Trebalo se puno toga dogoditi da pjesme dođu do ljudi, a trebalo je i dosta svirati i angažirati se...

Slikovnica “Veseli dan doktora Vedrana Veselića” za koju je tekst napisao multitalentirani Zvonimir Varga, novi je projekt ovog kantautora i Hrvatskog Crvenog križa u sklopu projekta Bolnica Bezbolnica čiji je i on aktivni volonter.

Cilj je olakšati hospitalizaciju

– Nije na prodaju, dijeli se djeci u Klinici za dječje bolesti Zagreb i Dječjoj bolnici Srebrnjak. Nakon početne naklade od 500 primjeraka, u planu je tiskanje novih, a u Klaićevoj je u planu i izložba originalnih crteža iz slikovnice koje je naslikao Dubravko Kastrapeli – govori Varga pa o njezinu sadržaju nastavlja:

– Doktor Vedran Veselić je neobičan liječnik, kao što je i Bolnica Bezbolnica malo drukčija bolnica. Djeci, ali i odraslima potreban je odmak od “svakodnevice”, a pogotovo kada je bolest u pitanju, glazba, dobra volja i druženje postaju nužna potreba. Doktor Veselić ima upravo takve metode koje do sada nikada nisu zakazale. Osim ovim doprinosom Zvonimir ujedno volontira u Hrvatskom Crvenom križu i nekoliko puta godišnje svira djeci na liječenju u Klaićevoj kako bi im na taj način makar malo smanjio negativne posljedice hospitalizacije. Prošlu godinu završio je i izdavanjem dva studijska albuma, “7” i “Krugovi”, od kojih je prvospomenuti uvršten i u godišnje top-liste deset najboljih regionalnih izdanja. 

– Sada mi je plan malo stati na loptu što se tiče izbacivanja albuma, a da se posvetim pjesmama. U rukavu već imam novi singl koji je producirao Mark Mrakovčić,  video je snimio Doringo, a sviram prvi put u Ljubljani 5. veljače u hostelu Tresor, 6. veljače u Prulčeku, a 18. veljače sam u Čakovcu. Radim i glazbu za novu kazališnu predstavu Nikice Viličić koja će se prikazati na ovogodišnjem SKAZ-u – kaže Zvonimir pa otkriva kada je napisao svoju prvu pjesmu.

Počeo pisati prije 15 godina

– Počeo sam pisati prije 15-ak godina, no objavljivanje i nastupi uslijedili su mnogo kasnije. Trebalo se puno toga dogoditi da pjesme dođu do ljudi, a trebalo je i dosta svirati i angažirati se... Malo se toga promijenilo do danas – smije se čovjek koji je javnost zaintrigirao neobičnim koncertima u zatvorima ili na vlastitom balkonu. 

– Ideja za kaznionice došla je od mog bivšeg gitarista Grofa Kanizsaia. Kontaktirao sam zatvore, a pozitivne odgovore dobio iz Remetinca i Lepoglave. Koncert u Remetincu pred ljudima koji većinu života provedu u ćeliji pamtit ću cijeli život. A pozvali su nas da dođemo opet – kaže pa otkriva tko je  Zvonimir Varga kada nije glazbenik ili volonter:

– Igram mali nogomet par puta tjedno, a odem i na Dinamove utakmice. Radi se o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu koju ljudi prečesto bez razloga stavljaju u drugi plan.

>>Zagrebački kantautor u novom se spotu druži s ljamama

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Sandra  Gojani
Sandra Gojani
14:25 27.01.2017.

Zvone, majstore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije