Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj cenzure

Je li s nama sve u redu jer ne vidimo ništa uvredljivo na plakatu HNK?

plakat HNK Zagreb
Foto: Vigilare
21.09.2017.
u 20:12

Tiha vojska onih koji se brinu o moralu u društvu ne propušta priliku da pokuša zabraniti koješta, čemu u prilog ide i aktualni slučaj s plakatom zagrebačkog HNK

Kao što kod većinski ženske populacije histeriju izaziva nova dizajnerska kolekcija, tako nova linija iPhonea većinski mušku populaciju stavlja u stanje svijesti u kojem smatraju normalnim spavati na ulici ispred trgovine.

Sve u želji, tvrde marketinški stručnjaci, da ne bi što propustili. Tako ni tiha vojska onih koji se brinu o moralu u društvu ne propušta priliku da pokuša zabraniti koješta, čemu u prilog ide i aktualni slučaj s plakatom zagrebačkog HNK za novu sezonu pretplate na kojem glumica Nina Violić, tvrde, bludniči s muškarcem čije lice zakriva balon.

“Potaknuti brojnim pritužbama uznemirenih građana, ovim putem izražavamo svoj prosvjed zbog neukusne marketinške kampanje HNK u Zagrebu za prodaju pretplata za sezonu 2017./2018. Smatramo da korištenje apela na bludnje radnje u promidžbi ne dolikuje nacionalnoj kazališnoj kući i da institucija s takvom tradicijom koja se financira novcem poreznih obveznika, ne bi trebala privlačiti pretplatnike prostaštvom i jeftinim senzacionalizmom”, stoji u priopćenju udruge Vigilare.

No ne samo da su s pokušajem, ako ga je uopće trebalo biti, zakasnili jer ‘sporni’ je plakat na ulicama od lipnja već od HNK traže njegovo povlačenje baš u trenutku kada kazališna kuća to i čini, ali ne zato što ga smatraju nedoličnim, već ga mijenjaju onim za svoju novu premijeru “Tko pjeva zlo ne misli”. Zahtjev kulturnjaci smatraju smiješnim.

Uz komentare da je u pitanju mlak pokušaj cenzuriranja umjetnosti i logične opaske da ‘za bludničenje’ muškarac stoji predaleko od žene, pišu i pisma Lastanu u kojem se pitaju je li s njima sve u redu jer na plakatu ne vide ništa uvredljivo. Nije uvrijedio,čini se, ni većinu prozvanih poreznih obveznika jer, kako doznajemo, pretplata za novu sezonu odlično se prodaje. 

Komentara 8

Avatar majmunranko
majmunranko
20:22 21.09.2017.

Vrsti ljudi kojima su vrhunac angažirane kulture Frljić i vađenje zastave iz vagine, sve poticano od strane državnog ministarstva kulture, zaista ništa ovakvo ne bi trebalo smetati.

MA
Majur
20:49 21.09.2017.

Čuj logične opaske umjetnika :"za bludničenje muškarac stoji predaleko od žene".....ista stvar kao sa događajem koji je bio prije nekoliko tjedana u mislim SAD-u gdje je frajer ušetao sa svinjom u trgovinu,pa se naljutio kad su ga izbacili van uz logičnu "umjetničku" opasku :" na vratima stoji zabrana za pse,a ništa za svinje ne piše....stvarno vam treba šamar zašarafiti što se tulipani pravite,odnosno što nemate srama tako lagati...Imajte bar kičmu kad nemate obraza i recite:"cilj je bio preko ovakvih plakata biti tema razgovora,ništa drugačije nego to sevka,bančićka ili današnje sponzoruše rade"...

KR
kruti190
20:35 21.09.2017.

'kulturnjaci' i bre vrgočica? AHAHAHAHAHA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije