Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hasanbegović nije bio zadovoljan odgovorom nasljednice Obuljen Koržinek

15. rujna 2017. u 16:45 52 komentara 1470 prikaza
Zlatko Hasanbegović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Saborski zastupnik Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović poručio je na saborskom 'aktualcu' kako je djelovanje ravnatelja Drame HNK "duh koje aktualna Vlada ne vraća u bocu, nego takvim duhovima i dalje povjerava vođenje ključnih kulturnih ustanova od nacionalnog značaja".

SABOR Svađa u nekoliko fotografija: Ovo je današnji najžešći okršaj

"Dva dana uoči zasjedanja Gradske skupštine, na kojoj je i glasovima HDZ-a prihvaćena odluka o promjeni imena Trga maršala Tita, ispred središnjice HDZ-a bio prosvjedni skup više nevladinih udruga, SDP-a, Radničke fronte i njima srodnih organizacija. U šarolikom društvu u sjeni srpa i čekića, zastava jugoslavenske SRH, stiliziranih zastava Sovjetskog saveza okupljenima se obratio i Ivica Buljan, ravnatelj Drame HNK u Zagrebu lamentirajući o poplavi fašizma. U isto vrijeme ministrica i Vlada u polutajnosti su odlučili da se Dubravka Vrgoč, neovisno o brojnim nepravilnostima utvrđenim upravnim nadzorom, ponovno imenuje na dužnost intendanta",  poručio je Hasanbegović ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek u 'aktualnom prijepodnevu' u Saboru.

Zlatko Hasanbegović
1 / 14
Martina Dalić i Andrej Plenković

"HNK je pretvorio u stožer pseudoljevičarskog prakazališnog aktivizma?"

Aktivist Buljan je, kazao je, odabir gospođe Vrgoč, a oboje su postavljeni kao izvršitelji kulturne politike tadašnje ministrice iz  HNS-a Andreje Zlatar Violić. "Hoće li nakon natječaja za novog ravnatelja Drame HNK, dva člana Kazališnog vijeća koja predstavljaju ministricu iz HDZ-a i Ministarstvo kulture dati suglasnost za ponovni izbor gospodina Ivice Buljana za ravnatelja Drame koji je, i ranije nadahnut kolegom Oliverom Frljićem i poduprt javnim novcem, HNK pretvorio u stožer pseudoljevičarskog prakazališnog aktivizma?", pitao je Hasanbegović minstricu kulture u svom zastupničkom pitanju.

Zagreb: Aktualnim prijepodnevom počelo jesensko zasjedanje Sabora AKTUALNO PRIJEPODNE Pogledajte burne svađe u Saboru

Obuljen Koržinek mu je odgovorila da je Vlada nakon regularnog natječaju, na kojem su stigle dvije prijave od kojih je samo jedna odgovarala uvjetima, na prijedlog ministrice kulture i uz suglasnost zagrebačkog gradonačelnika predložila Vrgoč intendanticom u novom mandatu i to na temelju rezultata.

U vezi sa spomenutim prosvjedom rekla je kako joj je neshvatljivo da netko 2017. može prosvjedovati koristeći boljševičke simbole. "Ne mislim da je uloga ministrice kulture da promatra tko je bio na tom prosvjedu, bilo koje orijentacije u demokratskoj državi u kojoj svatko ima pravo na svoje političke stavove, a u umjetnosti posebno na slobodu izražavanja. I kada budemo ocjenjivali kandidature ravnatelja bilo koje kulturne ustanove, vodit ćemo se rezultatima i programom i na temelju toga donositi odluke", istaknula je ministrica kulture Obuljen Koržinek.

Zlatko Hasanbegović
1 / 9
Potpredsjednica Vlade Martina Dalić izgubila je živce danas u Saboru.

Nije bio zadovoljan odgovorom

Saborski zastupnik i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović nije bio zadovoljan odgovorom i zatražio je pismeni odgovor zbog njegove dokumentarističke vrijednosti.

"Niste mi odgovorili pa ću zatražiti i pismeni odgovor zbog njegove dokumentarističke vrijednosti. Rezultati o kojima govorit su najobičniji promidžbeni falsifikati koji se egzaktno mogu utvrditi. Nisam zadovoljan, ali mogu biti Vaši partneri iz onoga što se naziva  HNS d.d. koji osim lukrativnih područja iz područja njihovih tradicionalnih interesa -energetika, šume, voda - uspjeli su obnoviti i privremeno prekinuti utjecaj u Minsitarstvu kulture iz vremena Zlatar Violić protiv koje je USKOK podigao optužnicu", poručio je Hasanbegović.

Milan Ivkošić Briše se rasizam Zokija, Dončića, Bauka, a prišiva Hasanbegoviću, Esih, Bujancu... Dalić i Bulj Izgubila živce Dalić se izderala na Bulja: 'Ne mogu slušati više ove laži!' Davor Bernardić POSTIGNUT DOGOVOR? SDP odustao od ucjene: Više ne vežu Agrokor i glas za ustavne suce
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • Avatar fuk-po
  fuk-po:

  Hrvatski Sabor bi se trebao preimenovati u "Dr. Hasanbegović i 150 čobana". Nevjerojatno je koliko je Hasanbegović intelektualno i civilizacijski superioran transstranačkim uhljebima i polupismenim parazitima od Bulja, Pernara, do Jandrokovića.

 • Norway:

  Podrska Hasanbegovicu , jedinom vjerodostojnom politicaru danas u RH. Sramota je kako su se ostali jeftino prodali i bez srama ukljucili u sustavno rasturanje svega u RH.

 • Avatar Feniks
  Feniks:

  Hasanbegovic jasan i konkretan! Obuljenka zbunjena i zalutala!