Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar Rugantino

Ivana Boban i Davor Svedružić uskoro će se slučajno sresti u sex-shopu

TEATAR RUGANTINO
06.02.2023.
u 10:39

Nova predstava o muško-ženskim odnosima u režiji Saše Broz premijerno će se izvesti 10. veljače u Maloj dvorani Lisinski

Možda je to kriza srednjih godina, a možda je riječ o samoći koja se (čini se nepovratno) uvukla u sve slojeve društva, u sve dobne skupine... Tekst "Slučajni susret u sex-shopu" djelo je poznatog austrijskog književnika i dramatičara Petera Turrinija, a domaćoj kazališnoj publici predstavit će ga Teatar Rugantino. Premijera je najavljena za 10. veljače u Maloj dvorani Lisinski.

Priča je to, kako ističu iz Rugantina, o muško-ženskim odnosima čije se boljke, frustracije i posrtaji otkrivaju u ovom neobičnom susretu na mjestu uz koje mnogi i danas vežu osjećaj srama te obično kažu kako su tamo, eto, svratili kupiti nešto za tuđi rođendan, jer tako se dogovorilo cijelo društvo, a baš je njih dopao taj zadatak. I ovdje ima mnogo smijeha kroz nelagodu jer gledatelji upoznaju bezvoljnog i marginaliziranog prodavača te njegovu rezerviranu i seksualno sputanu mušteriju, koja pripada bogatijem dijelu društva. Stoga je njihov susret autoru služio kao poligon da preispita mnoge teme suvremenog društva, od bazičnog problema osamljenosti, preko otuđenosti u današnjem trenutku kada je moguće pronaći zamjenu za partnere u vidu kojekakvih rekvizita – i to još na sniženju, po povoljnim cijenama – pa sve do tema kao što su politička korektnost, klasne razlike, rodno uvjetovana očekivanja, ali i nestabilna radna mjesta koja je svakim danom sve teže zadržati.

Ovaj tekst, koji je piscu Peteru Turriniju donio internacionalnu prepoznatljivost zbog mnogobrojnih izvedbi diljem Europe, ali i filmske ekranizacije, za hrvatske je prilike adaptirala dramaturginja i dramatičarka Dina Vukelić, javnosti najpoznatija po svom djelu za mlade "Ako kažeš, gotov si!" u kojem se bavi maloljetničkim nasiljem. Režira Saša Broz, a u ulogama Žene i Muškarca višestruko su nagrađivani glumci Ivana Boban i Davor Svedružić, koji će se baš u ovom naslovu prvi put naći zajedno na sceni. Prve reprizne izvedbe na rasporedu su 12. i 24. veljače. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije