Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićni gala koncert na Višnjiku

Inva Mula i Tomislav Mužek pjevali za maestra Šuteja

Inva Mula i Tomislav Mužek
Foto: FILIP BRALA/PIXSELL
1/5
14.12.2009.
u 08:33

- Ovakve koncerte Điđi je najviše volio i znam da nas sada gleda i uživa što smo se svi zajedno ovdje okupili, rekao je maestro Repušić te dodao kako u publici sjede i članovi obitelji pokojnoga Vjekoslava Šuteja, nakon čega se dvoranom prolomio gromoglasan pljesak.

ZADAR - Ovo je moj prvi posjet Zadru i moj prvi božićni koncert i sve što mogu reći je da sam ushićena vašim gradom, ovom dvoranom i predivnom publikom koja je pjevala s nama, rekla je svjetska operna zvijezda, sopranistica Inva Mula, koja je s trenerom Tomislavom Mužekom, Simfonijskim orkestrom HRT-a te zborovima splitskog HNK i zadarskim Zoranićem, a pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, održala sinoć dvoipolsatni božićni gala koncert u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Gotovo četiri tisuće ljudi prisustvovalo je nesvakidašnjem glazbenom događaju u Zadru, koji će, posve je sigurno, ostati zlatnim slovima zapisan u višestoljetnoj kulturnoj povijesti grada.

Koncert je, prema želji maestra Repušića, ali i svih izvođača, bio posvećen nedavno preminulom maestru Vjekoslavu Šuteju.

- Ovakve koncerte Điđi je najviše volio i znam da nas sada gleda i uživa što smo se svi zajedno ovdje okupili - rekao je maestro Repušić dodavši kako u publici sjede i članovi obitelji pokojnoga Vjekoslava Šuteja, nakon čega se dvoranom prolomio gromoglasan pljesak.



Već standardni repertoar na ovakvim koncertima, sastavljen od najpoznatijih opernih i operetskih arija, od “Nabucca”, “Norme”, “Tosce”, “La Boeheme”, “Traviate”, “Turandota” i “Šišmiša”, začinjen je i božićnim pjesmama.

Inva Mula, kako su i najavljivali organizatori, na hrvatskom je jeziku otpjevala “U sve vrime godišta” i “Narodi nam se”, uz ovacije i pratnju razdragane publike. Kako je rekao popularni televizijski urednik Dražen Siriščević, sv. Lucija donijela je svjetlo, a to svjetlo sinoć je u Zadru obasjalo večer posvećeno najljepšoj glazbi – operi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije