Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buhtlice u raju

Intrigantne "buhtlice" Vedrana Staničića izložene na Palmižani

skulptura vedrana staničića
arhiv vl
18.06.2013.
u 15:21

U galeriji Meneghello na Palmižani otvorena je izložba splitskog purgera Vedrana Staničića "Na krilima mašte". Staničić izlaže skulpture i po prvi put reljefe.

“Moje puce, moje buhtlice, moje anđelice, moje astro puce. Bujne, poželjne, putene, samozadovoljavajuće, same sebi dostatne. U ovom svijetu bez muškaraca, potpuno smirene i zadovoljne.” Tako svojim mitskim ženama tepa umjetnik Vedran Staničić koji na Palmižani u poznatoj otočnoj galeriji Dagmar Meneghello izlaže skulpture i reljefe, i to sve do 21. lipnja. Izložba je naslovljena “Na krilima mašte”, a sastoji se od živopisnih figurica uz koje Staničić, taj splitski purger, prvi put izlaže i reljefe čija je tema također žensko tijelo. Svoj novi ciklus nazvao je Candy Shop. Na otoku se može vidjeti i izložba Nikoline Ivezić “Crno lice pop princeze”. Ovim je izložbama počelo kulturno ljeto na Palmižani. Veliki prostor oko slikovitog restorana pretvara se u izložbu Bestijarij o čovjekovim zemaljskim suputnicima, a u kojoj će sudjelovati veliki broj recentnih umjetnika, najavljuje Dagmar Meneghello. Izložba će biti otvorena do kolovoza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije