Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5. Next Generation u Bad Ragazu

Hrvatski glazbenici ponovno u mladoj europskoj eliti

bad ragaz
13.02.2015.
u 15:33

Na svečanom otvorenju i nedjeljnoj matineji nastupili su i Zagrebački solisti, a rezidentni umjetnici festivala su gitarist Petrit Çeku i violinist Jurij Revič

Hrvatski glazbenik i kulturni poduzetnik Dražen Domjanić u švicarskom je Bad Ragazu od 6. do 13. veljače ponovo okupio mladu europsku glazbeničku elitu na petom izdanju festivala Next Generation. Među četrdesetak mladih virtuoza, koji su svi skupa osvojili već preko tisuću nagrada, nastupaju i hrvatski glazbenici Marin Maras, Latica Anić, Jura Herceg i Matea Leko.

Na svečanom otvorenju i nedjeljnoj matineji nastupili su i Zagrebački solisti, a rezidentni umjetnici festivala su gitarist Petrit Çeku i violinist Jurij Revič. Međutim, najveća novost i dobitak ovogodišnjeg festivala je festivalski orkestar sastavljen od studenata Domjanićeve privatne Muzičke akademije u Lichtensteinu. Pod vodstvom armensko-francusko-švicarske violinistice Šušan Siranosijan ansambl je briljirao i već planira međunarodne turneje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije