Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazališni skandal

Frljić i Blažević diletanti su koji i djecu u predstavi koriste kao oruđe manipulacije

SPECIJAL MOJE ZDRAVLJE 08.01.2015., Zagreb -  Vitomira Loncar, direktorica kazalista Mala scena.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
22.01.2015.
u 14:18

Vitomira Lončar odgovara na optužbe čelnika riječkog HNK: "Tvrde da ih napadam jer su odbili Malu scenu. Pregovarajući o gostovanju u Rijeci, poslala sam ponudu koja se može odbiti. To je početak i kraj priče", kaže V. Lončar

Vitomira Lončar, ravnateljica zagrebačke Male scene, koju su čelni ljudi riječkog HNK Oliver Frljić i Mladen Blažević prozvali kao najglasniju u kampanji protiv teatra i predstave Hrvatsko glumište tvrdeći da je krenula u "križarski rat" protiv njih kad su odbili ucjenjivački ugovor za gostovanje operete Momci na brod u Rijeci. Prozvana odbija prozivke dvojca Frljić – Blažević. V. Lončar je, tvrde nadalje oni, tražila previše novca, 28 tisuća kuna, za nedovršenu predstavu u kojoj nastupaju studenti pjevanja, a ona odgovara: "Još su jednom pokazali da su diletanti na području produkcije."

– Pregovarajući o gostovanju, poslala sam ponudu s uvjetima na koje druga strana može ili ne mora pristati. Tu je početak i kraj priče. Iza svake napisane stavke stojim i danas i ne vidim ništa sablažnjivo ni skandalozno u navedenom iznosu – kaže poručujući da nema ništa protiv onoga tko za Frljića i Blaževića sve može napraviti za manje novca. Lončar opovrgava i povezanost s fotografiranjem na predstavi Hrvatsko glumište na kojoj je bila prošle subote.

– Dovođenje mog imena u vezu s tim vidim kao linč sebe i svog rada od "dvojca bez kormilara", kako Frljića i Blaževića naziva Snježana Banović. Već poslovično tolerantni Frljić služi se prokušanim načinima obmane javnosti, no zaključak je: laž je naprosto laž – poručuje. Nakon što je odgledala predstavu, V. Lončar, koja je prozvana i zbog "medijskog zlostavljanja djevojčice koja sudjeluje u predstavi i njenih roditelja", i dalje smatra da je krajnje neprimjereno da dijete od 13 godina sudjeluje u scenama sa strojnicom u ruci uz gole glumce.

– Ovakva manipulacija i indoktrinacija mlađeg malodobnog djeteta ide na dušu roditeljima koji su to dopustili – navodi V. Lončar. Kao roditelju i osobi koja cijeli radni vijek radi za djecu i s djecom, to je monstruozno. – Ako su roditelji željeli zaštititi svoje dijete, nisu trebali potpisati suglasnost da ono bude oruđe u rukama Frljića i Blaževića u njihovim manipulacijama – poručuje Vitomira Lončar.

>> Blog Vitomire Lončar "Slamka spasa": O teška si, teška, tolerancijo!

>> Blažević: Vitomira Lončar nas blati jer nismo izveli njezinu predstavu

>> Je li se Frljiću "dogodio narod" ili ga ruše Opus Dei i Vitomira Lončar?

Komentara 10

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
14:40 22.01.2015.

Bravo. Samo nisu to diletanti nego opasni psihopati.

DU
Deleted user
15:02 22.01.2015.

to su jocker-i ministarke andree zlatar violić i kriminalca stojsavljevića

Avatar Chupacabra
Chupacabra
15:14 22.01.2015.

Frljićeva mama iz Čačka radi scenarije za Frljićeve Anti-Hrvatske predstave... Ništa čudno od SDPovog miljenika koji vid' čuda "ne mrzi"ništa, osim svega što počinje na H... Uostalom, pogledajte na youtube što je sve taj lik pričao o Hrvatskoj za Novosadskuu TV... Nevjerojatno je da takav lik uopće ima HR državljanstvo... Inače, jako dobar drugar s Gavaševićem, Josipvićem, Teršelićkom i bracom i sekom Pušić...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije