Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi INCIDENT

Je li se Frljiću "dogodio narod" ili ga ruše Opus Dei i Vitomira Lončar?

06.02.2014., Zagreb - Kazalisni redatelj Oliver Frljic. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
20.01.2015.
u 08:16

Riječanka Vedrana Spadoni-Štefanić tvrdi da se Frljić ponaša suprotno od programa tolerancije i dijaloga koji promovira

Intendant HNK Ivana pl. Zajca Oliver Frljić dio je ekipe koja koncipira kandidaturu Rijeke za europsku prijestolnicu kulture, ali i onaj koji čini sve suprotno od onoga na što poziva geslom "kazalište narodu" i pozivima na dijalog, toleranciju i smjelost – tvrdi Riječanka Vedrana Spadoni-Štefanić, kojoj je intendant za subotnje predstave "Hrvatsko glumište" oduzeo fotoaparat, pa iz njega obrisao nekoliko fotografija. Poslije je objasnio da je time želio zaštititi dijete koje sudjeluje u predstavi.

Spadoni-Štefanić, inače žestoka kritičarka Frljićeva angažmana i osnivačica FB grupe "Otkaz Frljiću i Blaževiću – Za dignitet HNK Ivana pl. Zajca" kontroverznu je predstavu gledala u društvu Slobodana Šnajdera, Snježane Banović i Vitomire Lončar, kazalištaraca čije fotografije krase gaće glumaca u predstavi. Snimke tih gaća, ali i maloljetne glumice, kaže, trebala je za potrebe dokaznog postupka za inspekciju rada i pravobraniteljicu za djecu, smatrajući da nije primjereno da djevojčica u predstavi sa strojnicom u ruci stoji ispred golih tijela.

– Frljić ističe da je kazališni običaj da se predstave ne snima, ali to nije isto što i zabrana – uvjerena je Spadoni-Štefanić, koja je nakon predstave završila u policiji. Kao svjedok, svoje viđenje događaja dao je i Slobodan Šnajder, a kako će se incident pravno ocijeniti, znat ćemo kad se o njemu očituje Državno odvjetništvo.

Spadoni-Štefanić tvrdi da se Frljiću i Blaževiću u subotu "dogodio narod" navodeći da je ovaj put ona bila taj narod, a intendant je svojom reakcijom "ogolio svoje licemjerstvo i bankrot svoje koncepcije".

Intendant Frljić, kao i glumci i majka djevojčice, o cijelom će se slučaju te "uznemiravanju i stigmatizaciji maloljetnice što ih tijekom gotovo dva mjeseca provodi Vitomira Lončar putem medija" očitovati na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj će govoriti i o kampanji organizacije Opus Dei, koja je uoči izvedbe subotnje predstave pred teatrom organizirala molitvu i prosvjed. 

>> Blog Vitomire Lončar "Slamka spasa": O teška si, teška, tolerancijo!

>> Oliver Frljić prekinuo fotografiranje, 'uljezi' završili na policiji

Komentara 146

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
08:27 20.01.2015.

Psihologija se mora baviti ovakvim slučajevima ,parazit koji živi na državnim jaslama a mrzi i pljuje narod koji ga hrani.

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
08:31 20.01.2015.

Nikada nitko ne bi znao za tog lika da ga nisu"pogurali" istomišljenici. Takovome, bez iskustva i kompetencija prepustiti kazalište znači predati mu ga na potpuno uništenje. Kazalištu treba stručnjak a ovom liku pomoć!

DU
Deleted user
08:32 20.01.2015.

Tko je intendant da oduzima tuđu imovinu? A predstavi može prisustvovati svatko sa plaćenom ulaznicom, pljeskati joj ili negodovati. A pred kazalištem može protestirati tko god hoće i protiv čega god hoće. Ili je to predstava kojoj bi trebali prisustvovati samo oni koji se slažu sa redateljem i njegovim viđenjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije