Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Fotografije novih autora putokaz su za ekologiju

'05.06.2013., Zagreb - U Kaptol centru otvorena je izlozba mladih umjetnika nagradjenih na natjecaju Zagrebacke banke. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Foto: 'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
1/3
06.06.2013.
u 11:36

Hana Dutina i Valentina Stepan pobijedile su lani na natječaju Galerije Zaba, a ovom im je treća izložba u nizu, ona na kojoj su im se radovima pridružili i Vladimir Marinović i Slavica Subotić MacCormick

Na čak mjesec dana Centar Kaptol postaje popularno mjesto vizualnih umjetnosti, i to ne samo zbog kinodvorana u kojima je upravo u tijeku Animafest i u koje hrle najmlađi, već i zbog čak četiri umjetnika koji se predstavljaju svojim djelima raspoređenim na sve tri etaže trgovačkog centra. Oni se svojim djelima predstavljaju na izložbi Zelena zona, koja je rezultat akcije Zagrebačke banke koja u svojoj Galeriji Zaba promovira upravo mlade likovne umjetnike.

Na prošlogodišnjem su natječaju, naime, pobijedile dvije Riječanke – Hana Dutina i Valentina Stepan, a posljedica je toga i ova izložba, njima treća u nizu. Njihove radove najboljima je proglasio žiri u sastavu: Arijana Kralj, ravnateljica Gliptoteke HAZU, Iva Sudec, kustosica Klovićevih dvora i Bojana Radović, urednica kulture Večernjeg lista. Obje se umjetnice bave fotografijom, a ova im je izložba postavljena nakon predstavljanja u sklopu Zelene zone u Rijeci i Puli.

U Zagrebu su im se pridružili i Vladimir Marinović, koji je svojim ciklusom Heroji (postoji kao web-stranica) osvojio žiri snimkama biljčica koje opstaju u okrutnim uvjetima gradskog asfalta; te već etablirana fotografkinja Slavica Subotić MacCormick koja je predstavila radove iz ciklusa Šuma.

– Ovo je pravi način za promociju mladih umjetnika – kažu nagrađene djevojke uglas te posebno ističu uzbuđenje koje je vladalo uoči otvaranja njihove prve izložbe u zgradi HNK u njihovoj rodnoj Rijeci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije