Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga za poticanje čitanja i promicanje književnih i kulturnih vrijednosti

Ciklus kreativnih radionica Izrazi sebe! u Domu za odgoj djece i mladeži u Zagrebu

Advent nova
23.12.2016.
u 10:48

Vrijeme AdventaNova Stranica Zagreb - Udruga za poticanje čitanja i promicanje književnih i kulturnih vrijednosti odučila je spojiti s Mjesecom knjige te u sklopu svojih književno-humanitarnih aktivnosti organizirala ciklus kreativnih radionica Izrazi sebe! u Domu za odgoj djece i mladeži u Zagrebu. Program je ostvaren uz financijsku pomoć grada Zagreba.

U tri termina od 15. do 21. prosinca održane su tri različite kreativne radionice prilagođene različitim uzrastima djece odnosno mladih,kojima su djeca i mladi štićenici doma ušli u svijet stvaralaštva kroz likovnu, književnu i NLP radionicu. Likovnu radionicu na kojoj su se polaznici upoznali s osnovama kaligrafije te izradomoznačivača stranica za knjige vodila je priznata grafička dizajnerica Petra Križan, a štićenici su pokazali izrazitu kreativnost i snalaženje u kreativnom procesu.

Književnica, urednica i nakladnica Tajana Obradović radila je sa štićenicima Doma na oslobađanju mašte i izražavanju vlastite priče kroz zadane ili samozadane motive i riječi, a Jelena Vrsaljko, NLP trenerica i psihologinja odabrala je uvijek aktualnu temu „Kako da čaša uvijek bude napola puna“ te kroz interakciju sa štićenicima pojasnila osnove optimističnog odnosno pesimističkog stava. Izdavačka kuća Funditusnagradila je najaktivnije sudionike knjigama iz svoje kolekcije izdanja.

Romina Bengez, koordinatorica projekta Izrazi sebe!, naglašava kako su štićenici doma od 15. do 21. prosinca kroz kreativne radionice sudjelovali u zanimljivim interaktivnim radionicama, naučili ponešto novoga i zabavili se te kako vjeruje da je ovaj ciklus radionica zahvaljujući susretljivost djelatnika Doma u Dugavama tereakciji mladih i lakoći usvajanja kreativnih znanja i tehnika kroz igru i interakciju tek jedan u nizu budućih.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije