Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacija iz Lisinskog

Berlinska filharmonija dolazi u Lisinski 19. veljače 2022. godine sa šefom dirigentom Kirillom Petrenkom

Zagreb: Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski
Davor Puklavec/PIXSELL
VL
Autor
Denis Derk
27.06.2021.
u 09:47

Dvorana Lisinski najavila je gostovanje Berlinske filharmonije i njihovog šefa dirigenta Kirilla Petrenka za 19. veljače 2022. godine. Na programu koncerta će biti djela Zimmermanna, Lutoslawskog i Brahmsa

Berlinska filharmonija u veljači slijedeće godine nastupiti će u Zagrebu i to u dvorani Vatroslava Lisinskog. Vijest o gostovanju jednog od najboljih svjetskih simfonijskih orkestara u Zagrebu, već se pročula među ljubitelima klasične glazbe koji su taj podatak našli na webu berlinskog orkestra. 

A Berlinska je filharmonija, kako to navode u dvorani Lisinski, svirala u današnjem HNK-u u Zagrebu 1941. godine pod ravnanjem Hansa Knappertsbuscha i Lovre pl. Matačića. Njihov posljednji nastup u Zagrebu bio je 1943. godine pod ravnanjem Hermanna Abendrotha. Nakon toga su muzicirali na Dubrovačkim ljetnim igrama. 

U Lisinskom bi Berlinska filharmonija trebala nastupiti 19. veljače 2022. u godini proslave 140. godišnjice postojanja tog planetarno poznatog orkestra. U Zagreb bi filharmoničari iz Berlina trebali doputovati iz Ljubljane, gdje imaju najavljen koncert za 18. veljače. Na programu su djela Bernda Aloisa Zimmermanna, Witolda Lutoslawskog i Johannesa Brahmsa

Orkestrom bi trebao ravnati njihov umjetnički ravnatelj i glavni dirigent Kirill Petrenko koji je na ta mjesta izabran 2015. godine, naslijedivši Sir Simona Rattlea koji je na čelu orkestra bio šesnaest godina, od 2002. pa do 2018. godine.  

Obavijest o početku prodaje ulaznica dvorana Lisinski će objaviti u rujnu ove godine.

Komentara 1

VE
vedran5
14:14 27.06.2021.

Nabit ce im Dinamo 5 komada !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije