Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN I NOĆ

Bas Luciano Batinić počeo berlinsku karijeru

23.09.2003.
u 00:00

BERLIN - Subotnjim nastupom u ulozi Sparafucilea u berlinskoj Komičnoj operi počela je berlinska karijera mladog hrvatskoga basa Luciana Batinića. U istoj je predstavi u ulozi Monteronea nastupio još jedan hrvatski bas, Neven Belamarić, stalno prisutan na berlinskim opernim pozornicama.

Mladi Batinić, član HNK u Zagrebu, dogovorio je niz nastupa u Komičnoj operi u Berlinu i to u djelima Berga, Mozarta i HŠndela. Kako se doznaje, za nastupe pjevača velikih potencijala zainteresirana je i milanska Scala. (D. De.)

Žuta ruža za Kertesza

BERLIN - Burnim je pljeskom prepuna dvorana Berliner Ensemble prekjučer pozdravila mađarskoga književnika i nobelovca Imrea Kertesza koji je u Berlinu gostovao na 3. međunarodnom festivalu književnosti. Svojim nastupom na pozornici negdašnjeg Brechtova teatra Kertesz je oduševio publiku, pročitavši na njemačkom jeziku (doduše, s pomalo mađarskim naglaskom) ulomke iz svoga novog romana. Triput je izlazio nakloniti se zadivljenoj publici, te je za nagradu na kraju programa dobio tradicionalnu žutu ružu. No, 72-godišnji književnik tada je učinio džentlmensku gestu i ružu dobacio svojoj supruzi koja je sjedila u parteru. (žvu)

Bugarski ženski zbor u dvorani "Lisinski"

ZAGREB - Ljubitelji bugarske tradicijske i sakralne pravoslavne glazbe doći će na svoje jer večeras u dvorani "Lisinski" pjevaju članice Ženskog zbora Bugarske radio-televizije. Riječ je o programu nazvanom Misterij bugarskih glasova. Atraktivni koncert počinje u 20 sati. (D. De.)

Veselo djelce za najmlađe

Prigovor da Zagrebačko kazalište mladih već dugo nije za najmlađe napravilo predstavu otpada ima li se na umu najnovija predstava "Priče mačka na grani" francuskoga pisca, dramatičara i scenarista Marcela AymĐu00E9a. Dramaturginja Sanja Ivić oblikovala je iz njegovih slikovnica i serijala "Priča mačka na grani" zahvalan tekst koji je redatelj, scenograf i kostimograf Zlatko Bourek cjelovito, duhovito i zabavno oblikovao u veselo djelce koje govori o neveselim stvarima.

Delfina i Marineta odrastaju na seoskom imanju. Bourek je kostimima jasno naznačio da je posrijedi slavonsko selo. Zlatko Bourek već je s pravom na glasu kao autor koji se ne ulaguje dječjoj publici. Vrlo jasno priprema najmlađe za svijet odraslih koji boluje od optimizma pamćenja. Marineta i Delfina žive u svijetu u kojem Mama i Tata pijetla pripremaju za juhicu, prase očekuje kolinje, nestašnog mačka bacaju u vreću pa u vodu... Dora Polić i Nađa Perišić-Nola radosno su zaigrale u ovoj likovno izuzetno promišljenoj i dotjeranoj predstavi, zajedno s cjelokupnim ansamblom. (Ž. C.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije