Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na izvedbi "Labuđeg jezera"

Balet zagrebačkog HNK ugostio ukrajinske izbjeglice

HNK Zagreb
31.03.2022.
u 12:46

Prije izvedbe baleta izvedena je ukrajinska himna "Još nije umrla slava ni sloboda Ukrajine"

Balet HNK Zagreb plesao je u utorak najveći bijeli balet "Labuđe jezero" P. I. Čajkovskog koji je režirao i koreografirao čuveni ukrajinski plesač i koreograf Vladimir Malahov. Bila je to prva suradnja velikog umjetnika s Baletom HNK Zagreb 2017. godine kada nitko nije mogao ni pomisliti da će taj balet u Zagrebu gledati i publika koja je iz njegove rodne zemlje morala pobjeći pred krvavom ruskom agresijom. A dogodilo se upravo to, Balet HNK Zagreb je na toj emocijama nabijenoj predstavi ugostio djecu, majke i bake iz ratom zahvaćenih područja Ukrajine.

Ideja za tu humanitarnu gestu rodila se zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji zagrebačkog HNK sa Školom suvremenog plesa Ane Maletić te ravnateljicom škole Oksanom Čuljat. Ona je, naime, rodom iz Ukrajine, a već 30 godina živi i radi u Hrvatskoj.

Prije izvedbe baleta izvedena je ukrajinska himna "Još nije umrla slava ni sloboda Ukrajine", a posebno iznenađenje gostima priređeno je nakon predstave kada ih je ugostio Balet HNK Zagreb, a glavni protagonisti, prvakinja baleta Rieka Suzuki, koja je plesala uloge Odett/Odilie, i nacionalni prvak baleta Tomislav Petranović, koji je plesao ulogu princa Siegfrieda, fotografirali su se s gostima kako bi svi imali posebnu uspomenu na sasvim posebnu večer pod krovom HNK Zagreb. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije