Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hip-hop atrakcija

Arrested Development prvi put u Hrvatskoj

arrested development
06.06.2011.
u 12:50

Spiritualni vođa benda Baba Oje zbog posljedica moždanog udara neće nastupiti, no članovi benda kažu da se uspješno oporavlja

Američka alter hip-hop atrakcija Arrested Development nastupit će u utorak na pozornici zagrebačkog kluba Aquarius. Na svom prvom hrvatskom gostovanju bend će pred zagrebačkom publikom izvesti presjek karijere, koji uključuje i njihove najveće hitove - “Everyday people”, “Tennessee” i “Mr. Wendal”.
Grupu inače predvodi spiritualni vođa Baba Oje, međutim, na ovoj regionalnoj turneji neće moći nastupiti jer je početkom godine doživio moždani udar, no članovi benda kažu da se oporavlja.

Arrested Development jedno je od važnijih imena američke scene iz Atlante, a poznati su po svojoj socijalnoj osviještenosti i humanitarnom radu. Od 1991. godine šire jedinstveni hip-hop stil, dvostruki su dobitnici Grammyja, a magazin Rolling Stone svojedobno ih je proglasio grupom godine.

Speech, Motsho Eshe, One Love i Tasha Larae su vokali, a prate ih odličan Za’ na basu (surađivao je s mnogim glazbenim zvijezdama, među kojima su Herbie Hancock, INXS, Simple Minds, Chaka Khan, The Black Eyed Peas, The Roots...), zatim Rasa Don za bubnjevima i JJ Boogie na gitari. Prošle godine izdali su novi album „Strong“, čijim naslovom kao da poručuju da im ni danas ne ponestaje stvaralačke i izvođačke energije. 

Voće, voćni sokovi, riba, piletina, sojino mlijeko i tamni kruh nalaze se na popisu hrane koju su naručili, a taj izbor ujedno i najbolje oslikava njihovu životnu filozofiju prožetu duhovnošću. Članovi benda isprobat će i domaći med koji će im dati snagu za nastup pred hrvatskom publikom.
Prije i poslije zagrebačkog koncerta DJ set imat će Phat Phillie, jedan od ključnih ljudi hrvatske hip-hop scene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije