Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
44. Dani satire

A. P. ČEHOV: TRI SESTRE

01.09.2020.
u 14:45

Ansambl HNK Zagreb izvodi "Tri sestre" 22. rujna u kazalištu Kerempuh na 44. Danima satire Fadila Hadžića

U autorskom projektu Bobe Jelčića slavni Čehovljev komad Tri sestre postaje polazišnom točkom iz koje kreće redateljsko i glumačko istraživanje ne samo sudbina dramskih junaka, nego i sviju nas, tražeći odgovore na brojna pitanja postavljena u inicijalnome tekstu. Ovaj autorski projekt preispituje i briše granice kazališne umjetnosti, otvara do sada zatvorene procese unutar kazališne kuće, propituje kako se likovi i motivi iz Čehovljeva vremena odnose prema ovome našemu i na koji način oni razgovaraju s publikom. Ovaj proces stoga poduzima i stvarne korake ka brisanju zadanih kazališnih okvira, otvaranju prema publici i propitivanju sadržaja koji su sami po sebi razumljivi kazalištu. Poslije susreta s publikom, proces rada na predstavi nastavio se uzimajući u obzir pitanja i odgovore koji su se nametnuli na otvorenim probama. Svojim specifičnim shvaćanjem kazališta kao mjesta komunikacije između pisca, redatelja, glumaca i gledatelja, Bobo Jelčić stvara nove i uzbudljive kazališne forme koje pretpostavljaju spremnost na neočekivane izazove svih mogućih provenijencija. Čehovljev slavni tekst uzet je kao zrcalo sviju nas, ono se djelovanjem glumaca i gledatelja umnogostručuje stvarajući slojevitu formu međusobnih odnosa koji uvijek korespondiraju sa sadašnjim trenutkom.

22. 9., utorak, 20 sati

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U ZAGREBU

Autorski projekt: Bobe Jelčića

Prevoditelj: Čedo Prica

Redatelj: Bobo Jelčić

Dramaturginja: Mirna Rustemović

Scenograf: Aleksandar Denić

Kostimografkinja: Zdravka Ivandija Kirigin

Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Čavlek

Asistentice redatelja: Tjaša Ninić, Marta Tutiš (volonterka)

Asistent scenografa: Ante Serdar

Asistentica kostimografkinje: Ana Mikuli

Inspicijentica i šaptačica: Nina Gojić

Igraju: Nina Violić, Jadranka Đokić, Iva Jerković, Marin Klišmanić, Daria Lorenzi Flatz, Ugo Korani, Siniša Popović, Krešimir Mikić, Dušan Gojić, Ivan Colarić

Trajanje: 2 sata i 30 minuta s pauzom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije