Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELA NBA SEZONA

Pogledajte kako je Gasol 'osramotio' LeBrona pred Obamom!

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
28.10.2015.
u 08:33

Počela je najjača košarkaška liga na svijetu, a pobijedili su Chicago Bullsi, Golden State Warriorsi i Detroit Pistonsi

Košarkaški obožavatelji došli su na svoje jer počela je nova spektakularna NBA sezona! Na otvaranju su zaigrala tri para, ali među njima bili su finalisti iz prošle sezone, kao i finalist Istočne konferencije. Dakle, za sve je bilo ponešto i ono što se može reći jest da zdravi Chicago Bullsi mogu puno, ali i da branitelji naslova Golden State Warriorsi nisu ništa zaboravili "po putu".

Igrala su se dva velika derbija, spomnuti Bullsi su na svom terenu dočekali finaliste Cleveland Cavalierse, koji su ih izbacili u polufinalu Istoka prošle sezone (4-2). Osvetili su im se pred predsjednikom Barackom Obamom i zato je tih 97:95 još značajnije za njih.

Naravno, najefikasniji pojedinac susreta bio je LeBron James (25p, 10s), a mogao je i više da u dva navrata nije tražio pomoć liječnika. Pomogli su mu Mo Williams (19p, 7a) i Kevin Love (18p, 8s), ali jasno je da do povratka ozlijeđenog Kyriea Irvinga to još nije to. S njim će biti iznimno moćni i ne čudi da su glavni favoriti za naslov.

Isto vrijedi i za Bullse, koji bi u slučaju izostanka ozljeda glavnih igrača mogli puno napraviti. Samo, krenulo im je loše jer se Joakim Noah već nakon 17 minuta provedenih na parketu ozlijedio i morali su ga iznijeti s parketa. Zato je, sva sreća za njih, Derrick Rose igrao kao da su ozljede daleko iza njega i zabio u 32 minute 18, uz pet asistencija. Jimmy Butler pridodao je 17 poena, uz pet skokova. No najefikasniji "bik" bio je Nikola Mirotić s 19 poena i devet skokova.

Najbolji igrač Europskog prvenstva ove godine Pau Gasol, zabio je samo dva u 32 minute na parketu, ali zato je dodao tome šest blokada i to jednu upravo Jamesu u posljednjoj minuti susreta kod plus dva za Bullse. Sve u svemu, bila je to prava košarkaška poslastica u kojoj domaći ni u jednom trenutku nisu ispuštali vodstvo.

Nešto kao i na parketu Golden Statea, koji je pobijedio uvijek neugodne New Orleans Pelicanse 111:95. Naravno, najefikasniji je u tom susretu bio Steph Curry s nevjerojatnih 40 poena, uz šest skokova i sedam asistencija. Trice je gađao pet od 12 i izludio obranu gostiju. Najbliži po broju poena bio mu je Festus Ezeli s 13 poena, a iznenadio je i Andrew Bogut s 12 poena i pet skokova.

Kod Pelicansa zaustavljen je Anthony Davis na 18 poena i skočio je za svoje pojmove skromnih šest puta. Moćna i agresivna obrana prvaka napravila je svoje.

U najmanje zvučnoj utakmici večeri Atlanta Hawksi su razočarali na svom parketu i nastavili s lošim igrama pokazanima u doigravanju. Nakon što su osvojili Istok, stali su i nekako se čini da će izgledati kao i godinama prije - neuvjerljivo. Detroit Pistonsi su ih pobijedili 106:94 odličnom momčadskom igrom u kojoj su svi članovi prve petorke imali dvoznamenkasti učinak (Caldwell-Pope 21, Morris 18, Drummond 18, Ilyasova 16, Jackson 15). Još kad se Drummondu pridoda 19 skokova, a Morrisu deset, jasno je da su dominirali gosti u svakom pogledu.

Kod Atlante ugodno je iznenadio njemački rperezentativac Schröder s 20 u 25 minuta igre, Teague je bio na 18, Millsap na 19 i Horford na 15. Tricaš Korver ostao je na sedam i zabio jednu tricu u pet pokušaja. Morat će Hawksi bolje ukoliko žele ponoviti finale konferencije u ovoj sezoni.

REZULTATI:

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 97:95
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 111:95
Atlanta Hawks - Detroit Pistons 106:94

>> Hezonja je najplaćeniji Hrvat u NBA, evo koliko zarađuje!

>> Nakon 10 godina ponovo četvorica Hrvata u NBA ligi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije