Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodosplit

Splitskom škveru za posao metalaca javilo se 1500 ljudi

škver,brodosplit
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
09.02.2015.
u 11:45

Svi koji su se javili mogu očekivati da će biti pozvani na razgovor i testiranje do kraja ožujka, poručili su u brodogradilištu

Brodosplitu se javilo oko 1500 ljudi različitih metalskih struka koji su zainteresirani za rad u splitskom škveru u kojemu su, pod sloganom "Zapošljavamo i u vrijeme recesije" od 28. do 29. siječnja 2015., organizirani Dani otvorenih vrata. Vrata splitskog škvera bila su otvorena za sve zainteresirane nezaposlene, uglavnom metalskih zanimanja, koji su se željeli upoznati s otvorenim radnim mjestima najvećeg hrvatskog brodogradilišta.

– Pristupili smo raspisivanju natječaja u ovom širokom obimu, kako bismo sa sigurnošću uvidjeli mogućnosti tržišta rada. Na natječaj se, bilo osobnim dolaskom u Brodosplit ili elektroničkim putem, javilo 1500 zainteresiranih radnika, što nas svakako raduje, a ponude nam još stižu. Svi će biti obrađeni u Brodosplitovu postupku selekcije, nakon čega će ta brojčana slika biti puno jasnija i konkretnija – kaže Josip Jurišić iz službe za odnose s javnošću Brodosplita. Svi koji su se javili mogu očekivati da će biti pozvani na razgovor i testiranje pa bi do kraja ožujka u splitskom škveru trebali imati jasniju sliku što im se nudi na hrvatskom tržištu rada.

Naime, škveru kronično nedostaje stručnih zanimanja pa su oglasili potrebu za 2598 radnika, koliko će im trebati tijekom tri godine, dok 1000 metalaca može računati na posao u Brodosplitu još u ovoj godini, odnosno praktički odmah jer počinje rezanje željeza za "Vrata Venecije". Škveru nedostaju rezači, ravnači, brodomonteri, brusači, zavarivači, bravari, cjevari, skelari, izolateri, antikorozisti... Prije su te poslove dobrim dijelom odrađivali stranci, odnosno radnici iz BiH, ali s obzirom na više od 3200 prijavljenih metalaca na Zavodu za zapošljavanje, uvoz radne snage iz inozemstva trenutno je zabranjen pa se u škveru moraju zadovoljiti onim što im se nudi na domaćem tržištu rada. Trenutačno u Brodosplitu radi 2413 radnika, ali potrebe za dodatnim radnicima u sljedećem razdoblju, s obzirom na ugovorene poslove, dosežu i više stotina po pojedinom zanimanju. Samo tijekom 2014. godine zaposleno je 609 novih radnika.

>>Brodosplit potpisao ugovor za izgradnju brana u Veneciji

>>Splitski škver zapošljava 120 radnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije