Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Od svega obećanog ništa nije napravljeno'

Sindikat pomoraca u Jadroliniji traži smjenu uprave

Jadrolinija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
06.04.2016.
u 15:59

U svom zahtjevu za smjenom navode čitav niz zamjerki upravi, od lošeg socijalnog dijaloga o kolektivnom ugovoru, povećanju plaća, pravednijem nagrađivanju rada na brodu, otpremninama, reguliranju i izjadnačavanju prava pomoraca i radnika na kopnu do nesnalaženja i neznanja u organizaciji poslovanja nacionalnog brodara.

Sindikat pomoraca Hrvatske u Jadroliniji traži smjenu uprave zbog lošeg poslovanja brodara koje, kažu, u posljednje tri godine na svojim kičmama nose pomorci.

U svom zahtjevu za smjenom navode čitav niz zamjerki upravi, od lošeg socijalnog dijaloga o kolektivnom ugovoru, povećanju plaća, pravednijem nagrađivanju rada na brodu, otpremninama, reguliranju i izjadnačavanju prava pomoraca i radnika na kopnu do nesnalaženja i neznanja u organizaciji poslovanja nacionalnog brodara.

Posebno napominju da je, unatoč suprotnim obećanjima i velikom interesu putnika, dužobalna linija ukinuta dok je konkurencija uspostavila liniju od Splita do Dubrovnika koja posluje toliko dobro da nabavljaju plovilo većeg kapaciteta. 

Ističu i da je kao prioritet bilo određeno jačanje međunarodnih linija, no da one posluju s gubitkom i da novi brod za međunarodnu plovidbu još nije kupljen.Nabava novog katamarana kapaciteta 295 putnika, upozoravaju iz Sinidkata pomoraca, nije posao kojim se uprava treba hvaliti jer se zna da su gotovo sve dosadašnje koncesije uvjetovale veći broj putnika.

- Od svega obećanog ništa nije napravljeno. Stalno smo bombardirani lažima što pokazuje karakter ljudi koji vode Jadroliniju koja se urušava uz dana u dan, posebno međunarodne linije koje su uz bivšu dužobalnu liniju bile tkivo koje je držalo Jadroliniju kao cjelovit sustav, neophodan za Hrvatsku, njene otoke i turizam - poručili su pomomorci u zatjevu za smjenom uprave Jadrolinije. 

>> Jadrolinijin brod s 200 putnika stao nasred Zadarskog kanala

Komentara 1

MU
munjaaa
09:01 07.04.2016.

Ništa čudno radio u jadroliniji i nadam se nikad vise bitno da im oficiri maltretiraju posadu i prave se kao da su na kruzeru,a tko ima bolju vezu taj dobije i bolji brod (trajekt) za radit.. Kakva država takva i uprava Jadrolinije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije