Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priča o uspjehu

Izumitelj nove hrvatske marke bicikala od vrtića je na BMX-ima

Bicikli
Luka Stanzl/PIXSELL
06.02.2013.
u 08:00

Mondo je nova hrvatska marka bicikala koja je lani, u prvoj godini poslovanja, već pronašla 60 kupaca. Kupci tih atraktivnih gradskih bicikala su uglavnom iz Hrvatske

Mondo je nova hrvatska marka bicikala koja je lani, u prvoj godini poslovanja, već pronašla 60 kupaca, piše Poslovni dnevnik.

Kupci tih atraktivnih gradskih bicikala su uglavnom iz Hrvatske, a nedavno su, kako tvrdi Mislav Streicher, direktor tvrtke Mondo bicikli, uspjeli izvesti hrvatski bicikl u Njemačku. "Očekujem da će skori ulazak Hrvatske u EU dodatno povećati našu prodaju u članicama unije i to za nekoliko puta, jer ne samo da je tržište koje nam se otvara veće, već ima kupce koji su osvješteniji te imaju veću platežnu moć", kaže Streicher.

Paralelno, tvrdi, u Hrvatskoj se budi svijest o biciklu kao ravnopravnom sredstvu gradskog prijevoza u odnosu na automobile i motore što dodatno povećava ukupnu potražnju za svim vrstama bicikala.

Streicher se izradom bicikala bavi se već desetak godina i u tome je imao dosta uspjeha te razvijenu mrežu kontakata, Piše Poslovni dnevnik. "Od vrtića sam na BMX-ima, a u srednjoj sam se počeo baviti BMX akrobacijama. Putovao sam po Europi, najviše Budimpešti i Muenchenu, išao na natjecanja i družio se sa drugim zaljubljenicima u ovaj sport", ističe Streicher. A onda je 2004. godine došao na ideju da konstruira svoj vlastiti BMX. U Hrvatskoj je, kaže, u to vrijeme bilo malo vozača te vrste bicikla, a u trgovinama ih uopće nije bilo. Stoga je skicirao vlastiti prototip BMX-a i pronašao način da ga izradi. Iznenadit će vas gdje! Više pročitajte ovdje: Proizvodnju hrvatskih bicikala potiče tajlandska gospodarska komora

Komentara 1

FR
frabrne
20:30 07.02.2013.

I koji je sad tu njegov izum? I kakve koristi ima hrvatska od njih? osim kaj mu ga je kinez prodal za 500 kuna a on je nabio maržu od 3000 kn pa država dobije više pdv-a. Jedino "Made inn Croatia" može biti hrvatski biciklin a ovo je kinez kao i svi ostali po 1000 kn ( Taivan za sebe koristi naziv Republic of China ili skraćeno ROC )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije